Horror a magyar utakon: ezekben az időpontokban történik a legtöbb súlyos baleset, mutatjuk a feketelistát

Pénzcentrum2023. április 26. 09:45

Komoly statisztikákat rakott össze a KSH - kiderül, kik okozzák a legtöbb balesetet, és ezek mikor történnek.

A legfiatalabbak, illetve a legidősebbek okozzák a legtöbb balesetet - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal friss adataiból, melyet a vezess.hu felkérésée raktak össze. Mint kiderült, a 18-24 évesek a tavalyi évben 1949, míg a 66 év felettiek 2227 balesetet okoztak, vagyis kimagaslóan sokat követnek el ebből a két korosztályból. A lap szerint a fiataloknál a jogosítvány a frisessége és a rutinvizsga eltörlése okozza ezt, a legidősebbeknél pedig az, hogy már nincsenek belátással saját vezetésre való alkalmatlanságukra.

Kiviláglott az is, hogy a legtöbb baleset július hónapban történt (1560), a legjobb hónap pedig ebből a szempontból a február volt (864). A hét napjait vizsgálva az állapítható meg, hogy a péntek kiemelkedik a mezőnyből, a második legproblémásabb nap a statisztikák szerint a csütörtök. A másik véglet pedig a vasárnap, ez a hét legkisebb forgalmú, legbiztonságosabbnak tekinthető napja. 

Címkék:
autó, baleset, ksh, statisztika, magyarok, fiatalok, idősek, friss, közlekedési baleset, autóbaleset, balesetveszély, balesetmegelőzés, autóvezetés, balesetek, autóbalesetek,