Hamarosan vége a jó világnak: már ezt sem kapják meg ingyen a magyar autósok

Pénzcentrum2022. november 2. 20:00

A második negyedévben 45 százalékkal több áramot töltöttek az elektromos autókba Magyarországon, mint egy évvel korábban. A MEKH szóvivője szerint bár még elvétve lehet találni ingyenes töltőket, de ahogy nő a zöld rendszámos autók száma, lassan valószínűleg mindenhol fizetni kell.

Az idei év második negyedévében 45 százalékkal több energiát töltöttek a nyilvános elektromos állomásokon a villanyautósok a 2021-es adatokhoz képest – számolt be az InfoRádiónak Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője.

Mint elmondta, a töltőberendezések száma 25 százalékkal nőtt egy év alatt, már összesen 4100 helyen lehet elektromos autót tölteni itthon. A zöld rendszámmal rendelkező autók száma 67 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi adatokhoz képest, és már meghaladja az 53 ezret. A szakember emlékeztetett: a nyilvános elektromos töltőállomások nagy része már fizetős, már csak pár helyen lehet ingyenesen tölteni a gépkocsikat.

Természetesen ahogy növekszik az elektromos gépkocsik száma, nő a felhasznált energia mennyisége is, lassan valószínűleg mindegyik felhasználásért fizetnünk kell

– jelentette ki. 

Címkék:
autó, mekh, elektromos autó, elektromosság, autók, elektromos, elektromos jármű, elektromos töltőállomás, elektromobilitás,