Súlyos hiány a benzinkutakon: a Balaton elesett, pánikolnak az emberek

Pénzcentrum2022. augusztus 8. 09:14

A Balaton környékén már több helyen is üzemanyaghiány van.

Több alkalommal is előfordult a napokban, hogy nem tudtak tankolni az autósok a Balaton környéki kutakon, mert a pánikvásárlás miatt nem volt elég üzemanyag a kutakon - erről az RTL Klub Híradója számolt be az autósokra hivatkozva. Azt mondták, főleg az esti órákban, tehát a munkaidő vége utáni tankolásnál maradtak hoppon a legtöbben.

Itt a múltkor a badacsonyi Mol-kúton olyan este 7-8 óra fele munka után megálltam tankolni és már nem igazán volt dízel üzemanyag. Tovább mentem Edericsre és ott még éppen tudtam tankolni, de az utánam következő autók már nem jutottak üzemanyaghoz és kígyózó sorok álltak még így is

nyilatkozta az egyik érintett autós. De nem csak hiányból, hanem korlátozásból is kijut: másikuk ugyanis korlátozással is találkozott.

Szerettem volna én is tankolni a múltkor üzemanyagot, dízelt, de Tapolcán nem sikerült egyik Mol kúton sem. Aztán szerencsére a Shellnél még valamennyit lehetett kapni, de csak 10 litert lehetett egy kútoszlopról tankolni. Utána átjöttünk Badacsonyba, itt egyáltalán nem volt, majd délután hál' Istennek pótolták

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- mondta a híradónak egy másik érintett autós. A MOL arra kéri az autósokat, hogy hagyják abba a pánikvásárlást, az ugyanis csak ront a helyzeten, mindenki csak annyi benzint vagy gázolajat tankoljon, amennyire szüksége van. A helyzetet az sem könnyíti meg, hogy a kétszer is elhalasztott, de tovább már nem tolható karbantartás miatt leállt az olajcég százhalombattai finomítója, vagyis a kormánynak hozzá kellett nyúlnia a tartalékhoz. Ez volt az egyik oka annak, hogy a kormány szűk egy hete úgy döntött, hogy mostantól csak a magántulajdonú autókba lehet csökkentett áron tankolni, a céges autók július 30-a óta piaci áron kapják a benzint és a gázolajat. Hogy ez hány autóst érint, és mi következhet ezután, arról itt írtunk bővebben:

 

Címkék:
Balaton, benzin, üzemanyag, mol, gázolaj, tankolás, autós, autók, üzemanyagár,