Féktelen száguldozók: listán a legsúlyosabb gyorshajtási manőverek

hvg.hu2020. július 9. 10:30

A német Focus magazin szedte össze az elmúlt évek legsúlyosabb gyorshajtási eseteit.

A magazin listája szerint a 8. helyen egy német sofőr áll, aki egy Audi A3-sal érdemelte ki a listás helyet, mert a berlini autópályán 240 km/h sebességgel haladt, 180 km/h-val gyorsabban, mint a megengedett 60 km/h lett volna. Négy pontot és eltiltást kapott cserébe - írja a hvg.hu.

A hetedik hely egy motorosé, aki a Kawasaki Ninjája sebességét tesztelgette és a 290 km/h-s tempójáról még egy videót is felrakott. Nem volt jó ötlet a 80 km/h maximális sebességű szakaszon.

A 6. egy 36 éves spanyol, aki a maximális 120-as tempó helyett a Porschéjával 297 km/h-s sebességgel hajtott. A spanyol cserébe egy évig jogsi nélkül élvezheti a napsütést Az 5. helyen szintén egy Porsche 300 km/h-s tempóval 120-as táblánál. A lengyel sofőr 1170 euró bírságot szabtak ki, és a jogosítványát elvették.

Egy britnek sikerült a negyedik helyet megcsípni egy Nissan GTR-rel, amely 309 km/h-val ment a 100 km/h-s zónában. Az ítélete elég kemény: 10 év vezetési tilalom.

A top 3-ban már nagyon súlyos esetek vannak. Rács mögé került az a francia versenyző, aki egy Audi RS4-el illegális utcai versenyen vett részt. 310-es tempóval hajtott a megengedett 110 helyett, amiről szintén felvétel készült.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy olasz autósé a második hely, aki 311 km/h sebességgel tesztelte a Porsche 911-ét. Az olasz autópályákon azonban csak 130 km/h megengedett legnagyobb sebesség. Nem kapott börtönt ugyan, de azonnal 10 büntetőpont igen.

A Focus gyűjtése szerint egy Bentley Continental GT sofőrje a rekorder, aki 324 km/h sebességgel haladt egy svájci autópályán, amely több, mint 200 km/h-val gyorsabb a megengedettnél. A svájciak nem értékelték a mutatványt és az autós hat hónap börtönt kapott.

Címkék:
utazás, autó, bírság, autópálya, gyorshajtás, kocsi, nissan,