Indulhat a VW villany-népautójának kiszállítása: ennyibe kerülhet majd Magyarországon az ID.3

Pénzcentrum2020. június 8. 16:50

Hamarosan elkezdik kiszállítani a Volkswagen új villany-népautóját. A német autóklub szerint kint már ebben a hónapban átadják az első darabokat. Az árcédulákat elnézve nem kizárt, hogy Magyarországon nem csak az alapmodellre járhat majd a legmagasabb, 2,5 milliós állami támogatás.

Újabb infókat csöpögtetett a Volkswagen villany-népautójáról az ADAC. A német autóklub emlékeztet, a VW azzal a szlogennel reklámozta az ID.3-as modellt, hogy azzal "új korszak indul a Golf és a bogár után", a szervezet most megtudta, hogy az első pédányokat a Volkswagen június második felében szállítja le az autókat a németországi megrendelőknek.

Az új villanyautó háromféle akupakkal lesz kapható: 45, 58 és 77 kWh-s telepekkel szerelik őket, amelyekkel sorrendben 330, 420 és 550 kilométer lesz majd megtehető egyetlen töltéssel a WLTP-s adatok szerint - ugyanakkor az ADAC megjegyzi, hogy majd élesben dől el, hogy az elektromos Volkswagen valójában milyen hatótávval tud üzemelni. A hőcserélő széria lesz minden kocsiban, a hőszivattyús rendszerért azonban már felárat kérnek.

Autót vennél, de nincs rá elég pénzed? Keress olcsó finanszírozást a Pénzcentrum kalkulátorával!

Gordon Köcher, az autógyár műszaki projektmenedzsere korábban arról beszélt, hogy az ID.3-as a versenytársaknál gyorsabban lesz képes tölteni, a gyorstöltőkön 100 kW-val lehet majd tölteni a kocsikat, később ezt 125-re növelnék. Tehát még a legnagyobb akupakkos modellbe is rövid időn belül jópár kilométert bele lehet majd pakolni a nagyteljesítményű töltőkön.

És, hogy mennyire szánják népautónak az ID.3-at? A Volkswagen 2020-ban 100 ezer darabot értékesítene a modellből. Ehhez jöhet még az év végén megjelenő nagyobb verzió, az elektromos SUV ID.4-es is. A konszern összes márkája számára használható az alap platform, a VW-csoport 2022-ig 27 elektromos modellt tervez piacra dobni.

Oké, de mennyibe kerül?

Hivatalos árlista még nincs az ID.3-hoz, de az ADAC szerint Németországban támogatások nélkül 29 900 euróba, nagyjából 10,2 millió forintba kerül majd a legkisebb akupakkal szerelt modell. Ha Magyarországon is hasonló árcédulával jelenik meg a VW újdonsága, akkor jogosult lesz majd a maximális, 2,5 milliós állami támogatásra, így pedig akár 8 millió forint alatt is haza lehetne vinni a legalapabb ID.3-ast.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A közepes, 58-as akksival szerelt modell alapára a német autóklub becslése szerint kb. 37 ezer euró lesz, ami átszámolva nagyjából 12,6 millió forintnak felel meg. Erre elviekben már csak 500 ezer forint járna, de akár hozzá is igazíthatják a hazai támogatási sávhoz. A csúcsmodellre 45 ezer eurós vételárat becsül az ADAC, ami átszámolva pár százezerrel 15 millió forint felett van, szóval a magyar szabályok szerint erre a modellre már nem is járna ingyenpénz, de az importőr rugalmasságán múlik, hogy a csúcs ID.3-as becsúszik-e még a minimális összegbe.

Címlapkép: Volswagen

Címkék:
utazás, autó, elektromos autó, volkswagen, adac, magyar autóklub, gyorstöltő, 500 eurós,