Ennyi volt, lezárták a pályázatot: előbb jöhet az új e-autó támogatás?

Pénzcentrum2020. február 25. 09:30

Kész, ennyi volt, éjfél óta nem lehet villanyautó vásárlására támogatást igényelni Magyarországon. Ez akár azt is jelentheti, hogy előbb kiírják az új, átszabott pályázatot.

Tegnap éjfélig lehetett Magyarországon villanyautó vásárlásához igényelni a 21 százalékos, de maximum másfél millió forintos állami támogatást. A Villanyautósok.hu szakportál szúrta ki, hogy a netes igénylőrendszerben 24-én kiraktak egy üzenetet a lezárásról, 25-én 0 óra 5 perckor pedig már valóban nem fogadott be több igénylést az állam. Aki az utolsó pillanatban adta le az igénylését, az nem nyugodhat meg, hiszen ha a feldolgozás során a kiírásnak és a feltételeknek megfelelő pályázatok által kimerül a keret, és nem döntenek annak pótlólagos feltöltéséről (az előző hasonló pályázatnál volt ilyen) - jegyzi meg a portál.

A mostani, 3 milliárd forintos keretösszegű pályázat eredetileg májusig volt kiírva, de úgy tűnik, annyira felpörögtek az e-autók, hogy a keret hamarabb kifogyott, így előbb le is zárták az igénylést. Ez egyébként nem feltétlenül rossz, hiszen akár május előtt is kiírhatják az új pályázatot, amelyet a tervek szerint igencsak átszab a kabinet: Palkovics László miniszter elmondása szerint a kicsi, olcsó autókra több támogatást adnának.

Címkék:
utazás, pályázat, elektromos autó, állami támogatás, villanyautó,