Itt az Opel naqy dobása: elektromos népautót dobnak piacra

Pénzcentrum2019. június 5. 10:15

Először kínál a Corsa új generációjával teljesen elektromos, változatot az Opel, 330 kilométert (WLTP) elérő hatótávval. A Corsa‑e a "villámos-villamos" népautó! - közölte a gyártó.

Az új modellt már meg lehet rendelni, a nagyon jól felszerelt Edition változat ára 9,24 millió forint (a 1,5 milliós állami támogatással 7,740) a fekete tetős, alufellnis, ledmátrix világítású és a legnagyobb infotainment-et tartalmazó First Edition ára pedig 9,91 millió forint (támogatással 8,41). Az autóra 5 év/100 000 kilométer garancia vonatkozik, az akkumulátorra pedig nyolc év.

A Corsát, legnépszerűbb típusát választotta, hogy végérvényesen kiszabadítsa szűk piaci réséből az elektromobilitást. Az Opel Corsa abszolút bestseller, 1982-es premierje óta több mint 13,6 millió hagyta el a gyárkaput. Emberek sokaságát mobilizálta, most pedig az emissziómentes autózásba kínál belépést. A WLTP-ciklus szerint mért 330 kilométeres hatótávjával tökéletesen alkalmas mindennapi használatra az ötajtós jármű. 50 kilowattórás akkumulátorát 30 perc alatt lehet gyorstöltéssel 80 százalékig feltölteni - háztartási konnektorról, faliszekrényről vagy gyorstöltővel. Meggyőző az akkura adott nyolcéves garancia is.

A vezető jelentős mértékben befolyásolhatja a hatótávot. Három menetmód, a Normál, az Eco és a Sport közül választhat. Az utóbbi megváltoztatja az autó reakcióit, és fokozza a menetdinamikát - a hatótáv mérsékelt csökkenésének árán. Az Eco módban nyilván spórolósabb az üzem.

Az új Corsa-e teljesítménye 100 kW (136 LE), nyomatéka már álló helyzettől 260 newtonméter. Nulláról 50 km/órára mindössze 2,8 másodperc alatt sprintel, a 100-as tempó eléréséhez 8,1 kell!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az új Opel Corsa-e kiszállítása 2020. tavaszán indul a vevőkhöz. Ezenkívül máris megrendelhető a Grandland X konnektoros hibrid. 2020-ban két további teljesen elektromos hajtású Opel csatlakozik hozzájuk - az Opel Mokka X utóda és a Vivaro.

Címlapkép: Opel Automobile GmbH

Címkék:
otthon, elektromos autó, opel, e-autó, újautó, gyorstöltő,