Drága hobbi: ilyen autókkal járnak a leggazdagabb magyarok

Pénzcentrum2019. március 31. 07:00

Rengeteg új szuperkocsi rója a magyar utakat: a legdrágábbak már átlépték a 100 milliós álomhatárt is. A Pénzcentrum most összeszedte azokat a méregdrága luxuskocsikat, amelyeket tavaly január óta forgalomba helyeztek itthon. Az is kiderült, melyik gyártó luxusverdái fogynak a legjobban!

Több mint 1400 új luxusautó állt forgalomba tavaly, illetve az idei év első két hónapjában Magyarországon - derült ki a Datahouse adataiból, amelyeket a Pénzcentrumnak küldtek meg. Összességében a szuperverdák értéke milliárdos tétel. A szegmenst egyébként uraló Audi-BMW-Mercedes triumvinátuson kívül még számos más, drága autókülönlegességet is regisztráltak a hatóságok. A héten már kiderült, hogy melyik a legnépszerűbb autómárka az "egyszerű halandók" körében, most pedig azt is megnéztük, hogy miből hajtanak a legtöbbet a luxusmagyarok.

A luxusverdák között a Mercedes volt a legnépszerűbb az elmúlt 14 hónapban: az adatok szerint a német gyártótól 549 új autót regisztráltak. A második az Audi lett 225-tel, a BMW 166 prémiumkocsit jegyez. A legritkább itthon az Aston Martin: a 65 millió forint körüli árcédulás DB11-ből egyetlen darabot regisztráltak a magyar hatóságo, és Chevrolet Corvette-ből is csak egy darabot vett valaki, ahogyan Rolls-Royce Ghostból is, amiért nagyjából 50 millió forintot kell kicsengetni.

Ritka autócsodákat hajt a magyar elit

Mint említettük: vannak olyan szuperautók, amelyekből nagyon-nagyon keveset helyeztek forgalomba magyarországon. Ezek közül az egyik legdrágább a Rolls-Royce Ghost az alsó hangon is 50 millió forintos alapárával - extrák függvényében ez akár 110 millió is lehet. Ez az angol gyártó kisebbik modellje, így csak 5,4 méter hosszú. 570 lóerőa V12-es erőforrás és 780 Nm nyomaték, belül pedig mérhetetlen luxus: a bőrfotelnek is beillő ülésektől kezdve a speckó esernyőkig az ajtóban.

Szintén egyetlen magyarországon forgalomba helyezett Aston Martin DB11-es van. Ez a brit gyár első olyan kocsija, amelybe a Mercedes szállította a motort, a tervek szerint ettől kezdve már az összes modellben az AMG-erőforrás fog dolgozni. A hengerűrtartalma 5,2 liter, és két turbófeltöltővel 600 lóerőt ad le 6000-es fordulatszámon. A maximális nyomatéka 700 Nm, amely már 1500-as fordulatszámtól rendelkezésre áll: az autó 3,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 320 kilométer per óra. Az alapár 64 millió forintról indul.

Az ugyancsak brit, de már a Volkswagen konszernen belül működő Bentley legújabb terepjárójából, a Bentaygából hármat is forgalomba helyeztek az országban. A W12-es motorral felszerelt luxus SUV a fényűzés netovábbja, ráadásul a világ leggyorsabb városi terepjárója is. A nagytestű autóban 635 lóerő áll a vezető rendelkezésére 900 Nm forgatónyomaték mellett: a végsebessége 305 kilométer per óra! Az ára is borsos: 65 millióról indul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Röpködnek a tízmilliók

Igazi szupersportkocsiból is jött Magyarországra nem is egy darab: Ferrariból összesen 10 magyar rendszámos állt csatasorba. És nem, nem a 80 milliós 488, vagy a GTC4 Lusso a legkülönlegesebb, hanem a 812 Superfast, amiből egyetlen egy darabot helyeztek forgalomba. Az F12-es utódjának szánt csúcsmodellben egy 800 lóerős V12-es motor van. 2,9 másodperc alatt van 100-on, és a végsebessége 350 kilométer óránként. Az árcédula elég borsos, nagyjából 95 millió forintot kell fizetnie annak, aki élvezni akarja a száguldást.

Az elektromos autózás térnyerésével a luxus-villanyautók is betörtek Magyarországra: a csúcsok csúcsát jelentő Teslából is 19 darab állt forgalomba. Ebből 12 darab a gyártó legsikeresebb modellje, az S, de érkezett még 7 darab Model X is, ami jelenleg a csúcsok csúcsát jelenti és 30-45 millió forint között mozog az ára felszereltségtől és akupakktól függően. Egyetlen töltéssel több mint 400 kilométert képes megtenni, és rendelhető 7 személyes kivitelben is. A Tesla SUV-ja eközben 3,2 másodperc alatt van százon, és minden high-tech cuccal fel van szerelve, ami elérhető a piacon. Különleges ismertetőjele a felfelé nyíló ajtaja, ami a képen is látható.

Címkék:
utazás, autó, luxusautó, gazdagok, milliárdosok, datahouse, szuperautó, legújabb bmw,