Rommá törték a magyar tévés autóját: most minden azon múlik, hogy...

Pénzcentrum2016. szeptember 8. 17:33

Teljesen ronccsá törték az ismert műsorvezető autóját. Egyelőre tanácsatalan, mikorra dől el, hogy mekkora összeget kap a biztosítótól, és amíg nem tudja, hogy "meddig nyújtózkodhat", nem mer másikat venni.

Az utcán parkolt éjszaka Pintér Adrienn Ada autója, amikor belehajtott egy sofőr, és totálkárosra törte a műsorvezető kocsiját. 

"Éjszaka a hangos zörejre riadtam, rögtön lementem megnézni, mi történt. Totálkáros lett sajnos, mivel megpördült az autóm, így minden oldalról roncsolódott. Kivonták a forgalomból, már többet nem használhatom. Az okozó járműve is rommá tört. Volt cascóm is, és nagyon várom, hogy mit mond a biztosító, mekkora összeget kapok" 

- mondta Ada a Blikknek. Hozzátette, addig nem mer új autót nézni, amíg nem tudja, hogy mennyit kap a biztosítótól. 

A cascónál nincs egységes tartifa, hogy milyen jellegű kárért mekkora összeget fizet a biztosító, ez attól is függ, hogy az autós milyen biztosítást kötött. Az is befolyásolja, hogy adda mennyit fog kapni a biztosítótól, hogy mekkora önrészt vállalt a szerződésében.

Magasabb önrésszel évente néhány ezer forintot meg lehet spórolni, de kisebb (félmillió forint alatti) károknál kétszer akkorra önerőt vállalni, és így csak a nagyobb káresemények esetén nyújtanak valódi védelmet. Ada esetében ez minden tekintetben nagy kárnak számít, így függetlenül attól, hogy milyen cascót kötött, fizetni fog neki a biztosító. Az egyetlen kérdés csak az, hogy mennyit.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az autósok egyébként az idei év első öt hónapjában átlagosan 76 500 forintért kötöttek teljes körű casco-szerződést, ami csaknem 10 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért szintet (69 300 forint). Tavaly több mint 41 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók a cascóval rendelkező autótulajdonosoknak.

Címkék:
vásárlás, utazás, autó, casco, baleset, kocsi, autóbiztosítás,