Ezeket az autókat, motorokat lopják idén leginkább Magyarországon

Pénzcentrum2016. július 27. 16:52

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) publikálta az idei leglopottabb személyautók és motorkerékpárok toplistáját.

Ennyire kevés kocsit sosem loptak, 2016 első félévében mindössze 835 személyautó körözését rendelte el a rendőrség

- írja az ORFK legfrissebb lopási statisztikáira hivatkozva a Vezess.hu.

Loading...

Habár az idei trend a szakportál szerint eddig meglepően jónak mondható, már ez a szám is elég ahhoz, hogy egyértelműen kiderüljön, melyik a tolvajok kedvenc márkája az idei évben. Nos, 2016-ban eddig a Ford viszi a prímet, a képzeletbeli dobogó második fokára a Volkswagen, a harmadikra pedig az Opel gurulhatott fel.

Loading...

Az ORFK ráadásul olyannyira közlékeny volt a szakportállal, hogy az autók mellett az összes gépjárműre vonatkozó, tehát a motorkerékpárokat is tartalmazó top20-as listát is publikálta. A bűnözők leginkább favorizált kétkerekűje idén a Simson; a falubájkot pedig a városi hipsztermárka, vagyis Piaggio, valamint a Yamaha követi.

Loading...

Mi újság a cascónál?

A lopási mutatók kapcsán mindenképp érdemes górcső alá venni az éppen aktuális casco díjakat, statisztikákat. A Netrisk adatai szerint az idei év első öt hónapjában átlagosan 76 500 forintért kötöttek teljes körű casco-szerződést, ami csaknem 10 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért szintet (69 300 forint). A casco-szerződések csaknem fele legalább hét éves autóhoz kapcsolódik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az újautók átlagos casco-díja jelenleg 92 ezer forint, ami több mint 70 százalékkal magasabb, mint az évfordulós váltók 53 600 forintos éves összege. Érdekes jelenség az is, hogy az évfordulós váltók esetében a díjszint az elmúlt három évben gyakorlatilag stagnált. Az elmúlt három évben a legnagyobb mértékben a használt autók azonnali casco-kötéseinek átlagdíja nőtt: ez a kör idén átlagosan 86 500 forintért kötött szerződést, ami 18 százalékkal haladja meg 2013 hasonló körben mért 73 500 forintos díjátlagát.

Címkék:
biztosítás, autó, casco, tolvaj, lopás, toplista, autólopás, orfk, autóbiztosítás, autótolvaj, netrisk casco,