9 °C Budapest

Gigaáruházat nyit Budapesten a legendás barkácsmulti

2016. augusztus 30. 11:07

Új áruházat nyit Budapest IV. kerületében a Praktiker. A Pénzcentrum értesülései szerint a barkácsmulti egy, korábban Baumaxként működő, több mint 13 ezer négyzetméteres épületet szemelt ki magának a Váci úton.

A Pénzcentrum információi szerint hamarosan gigaáruházat nyit a fővárosban a Praktiker. Egyelőre annyi biztos, hogy az "újonnan nyíló budapesti (IV. kerületi) áruházba" már keresik az új termékregisztrációs-, eladó-, pénztáros-, és logisztikai munkatársakat; a Pénzcentrum megkeresésére viszont szűkszavúan csak annyit árultak el:

A Praktiker valóban új üzletet nyit Budapesten, de a részletekről később ad tájékoztatást.

Hol lesz az új áruház?

Habár részleteket nem tudtunk meg a barkácsmultitól, viszont megkeresésünkben feltett konkrét kérdéseinket nem is cáfolták. Iparági forrásaink ugyanis arról számoltak be, hogy a Praktiker, egy korábban Baumaxként működő épületet szemelt ki magának a Váci úton. Konkrétan ezt:

Nos, ha valóban igaznak bizonyulnak a piaci pletykák, akkor ez azt jelenti, hogy a majd 26 ezer négyzetméteres területen fekvő, összesen 13157 négyzetméteres ingatlan adhat majd helyt az ország egyik legnagyobb barkácsáruházának, de mindenképp az ország legnagyobb Praktikerjének.

A Baumax korábban 12 ezer négyzetméteren, nagyjából 70 munkatárssal várta a vásárlókat.

Informátoraink egyébként arról számoltak be, hogy a "B" kategóriás épület meglehetősen jó állapotban van - a Baumax nem "lakta le" a bérleményt -, így az újranyitás költsége sem lesz majd egetverő.

Egy új barkácsáruház megnyitásának az egyik leggazdaságosabb módja egy korábban is barkácsáruházként működő, ám bedőlt és/vagy eladó/kiadó sorba került ingatlan átalakítása

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Ditróy Gergely, az Irodaház.info szakértője.

Miért pont itt?

Az persze kérdéseket vet fel, hogy a Praktiker menedzsmentjének expanziós fókuszába újra a nagyáruházak kerültek; hiszen a korábbi vezetés még az apróbb méretű, helyi igényekre fókuszáló boltok mellett tette le a voksát. Ugyanakkor látva a piaci - főként építőipari, illetve lakáspiaci - folyamatokat, ez a "pálfordulat" talán nem is annyira meglepő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A lakáspiac látható élénkülése egyértelműen húzza magával a kiegészítő szolgáltatásokat, termékeket áruló cégeket, mint például a barkács- és bútoráruházak. Nem is csoda, hogy egy korábban a piacról való kivonulással hírbe hozott cég ma éppen bővül a hazai piacon

- tette hozzá Ditróy Gergely.

Ahogy egyébként az sem meglepetés, hogy a jelenleg 19 áruházat számláló lánc a legújabb egységét ismét Budapesten nyitja majd meg (a fővárosban jelenleg 4 Praktiker van). A KSH legfrissebb kiskereskedelmi mutatói szerint ugyanis a főváros előnye egyértelmű. Habár a kiskereskedelmi dinamika nagyon hasonló az ország összes régiójában - és szétszakadásról sem beszélhetünk -, Közép-Magyarország kiskereskedelmének növekedési üteme jóval szembetűnőbb, aminek fő motorja természetesen Budapest.

A IV. kerületre pedig vélhetően azért esett a Praktiker választása, hiszen ez fővárosi lefedettségüket illetően fehér foltnak számított - innen a legközelebbi nagyáruházaik a Bécsi úton, valamint az M3-as bevezetőjénél találhatók. A korábbi Baumax vásárlóközönsége pedig szintén sokat nyomhatott a latba.

A lehetséges kínáklat kapcsán érdemes lehet megjegyezni, hogy az egykori Baumax kerti részlege kifejezetten erőteljes szortimenttel dolgozott. Így van rá esély, hogy épít majd erre az adottságra, illetve kialakult vásárlórétegre a Praktiker is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem