19 °C Budapest

Hullnak a légitársaságok: már jobbak a fapadosok?

Pénzcentrum
2008. április 7. 11:00

Évente összeállításra kerül az Egyesült Államokban az Airline Quality Rating című légitársaságok szolgáltatásait minősítő kutatás, mely meglehetősen lehangoló eredményeket hozott az idei esztendőben.

A kutatás egyik vezető professzora, kiemelte, hogy a légiközlekedési ágazatban alapvető problémák vannak, melyet az is jól mutat, hogy csak az elmúlt hét során három társaság kért csődvédelmet a tengerentúlon. A fő ok rendkívül egyszerű: csak az lehet versenyképes, aki önköltségi ár alatt szállít, hosszútávon pedig egy ilyen üzleti modell nem lehet életképes.

A kutatás legfrissebb eredményei 2000 óta először mutatnak romlást mind a négy vizsgált szegmensben, melyek a következők: csomagkezelés, pontosság, zökkenőmentes boarding és általános kiszolgálás.

Az adatok rávilágítanak, hogy a fapados szolgáltatók mára jobban szerepelnek, mint a hagyományos légitársaságok.

Összességében az utas-panaszok száma 60%-os emelkedést mutat a tavalyi évhez képest, mely szám a vizsgált 16-ból 15 légitársaságnál nőtt (a US Airways és a Comair esetében több mint duplázódott). Az utasok legtöbbször a késésekre és az áremelésekre panaszkodnak, egyre inkább úgy tűnik azonban, hogy a mélyebben gyökerező problémákat számos társaság képtelen lesz önállóan megoldani, így sokan kihullhatnak a sorból.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem