13 °C Budapest

Itt a tavasz, vagy mégsem? Ilyen idő lesz a 10. héten

2015. március 2. 07:37

Sok csapadékkal és erős, olykor viharos széllel kezdődik a meteorológiai tavasz első hete. Eső lesz a jellemző, de többfelé hózápor, havazás is lehet. A hét elején még 10 Celsius-fok körüli meleg lesz, a hétvégén viszont néhol csak plusz 2 fokig melegszik a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőn többnyire borult lesz az ég, főként délután többfelé várható eső, zápor. Sokfelé a szél is megerősödik, a Dél-Dunántúlon időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1-6, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között alakul.

KATTINTS! Friss időjárás hírek a Pénzcentrum aloldalán

Kedden az ország nagy részén napos idő várható, északkeleten viszont néhol zápor is előfordulhat. A szél - a délnyugati területeket kivéve - többfelé erős, helyenként viharos lesz, majd délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, nappal plusz 7-11 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán kezdetben fátyolfelhős, napos időre lehet számítani, majd délután délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Délutántól a déli és nyugati határvidéken és kissé beljebb szórványosan valószínű kisebb eső, zápor. Többfelé megélénkülhet a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 7-11 fok között valószínű.

Csütörtökön északon, északnyugaton lehet némi napsütés. A többi területen erősen felhős, borult idő várható, délen, délkeleten csapadék is valószínű. Többnyire eső várható, de főként a nap második felében helyenként havas eső, havazás is lehet. Többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3-9 fok között alakul.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pénteken keleten szórványosan valószínű eső, havas eső, hó. A középső és nyugati országrészben helyenként alakul ki zápor, hózápor. Sokfelé erős széllökésekre is készülni kell. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok plusz 2-7 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, de ekkor is lehet még helyenként zápor, hózápor. Szombaton jellemzően a Nyugat-Dunántúlon, s néhol vasárnap is erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet szombaton mínusz 5 és 0, vasárnap mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínű. Napközben mindkét nap plusz 3-8 fokig melegedhet a levegő - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem