23 °C Budapest

Gyökeresen megváltozik az időjárás: mutatjuk, mi jön pénteken

MTI
2019. október 10. 16:00

Csütörtök délutánig még jellemzően erősen felhős lesz az ég, és több helyen - elsősorban az ország déli felén - lehet eső, zápor.

Délutántól azonban északnyugat felől gyorsan csökkenni kezd a felhőzet, és éjszakára átmenetileg kiderül az ég. Késő estére a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék.

Éjszaka azonban nagy területen, kiemelten a Dunántúlon és az Alföldön köd és rétegfelhőzet képződik. Péntek délelőtt ez utóbbiak fokozatosan feloszlanak, így pénteken napközben már általában fátyolfelhős, napos időre lehet számítani, de az ország keleti felén emellett gomolyfelhők is képződnek.

Csapadék nem lesz. A délnyugati, nyugati szelet élénk, csütörtökön az Északi-középhegységben, pénteken pedig Sopron és a Fertő körül olykor erős széllökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem