Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.09.29)

2018. szeptember 29. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.09.29).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.09.29).

36 órás előrejelzés

Szombaton erős, helyenként viharos északias széllel hidegfront érkezik, mely a nap első felében főként északon, északkeleten okozhat elszórtan gyenge csapadékot. Délután a változóan felhős-napos idő mellett egy-egy zápor még a Duna-Tisza közén fordulhat elő. Visszaesik a hőmérséklet, napközben 13-19 fok várható.

Vasárnap hideg lesz a reggel, 1-7 fokot mérhetünk, de néhol gyenge fagy is lehet. Alapvetően napos idő várható, délután azonban a Dunától keletre megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A szél napközben egyre inkább keletire, délkeletire fordul, helyenként megélénkülhet. Délután 15-20 fok között tetőzhet a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton egy gyenge hidegfront érkezik, mely főként keleten, északkeleten és helyeneként a Duna-Tisza közén okozhat gyenge esőt, záport. Ezeken a tájakon kell vizes, csúszós utakra számítani. Az északias szél többfelé megerősödik, reggel északkeleten viharos lökések is lehetnek, melyek jelentősen lecsökkenthetik a járművek menetstabilitását. Délután változóan felhős-napos valószínű, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton hidegfronti hatás fog érvényesülni térségünkben. Hatására a frontérzékenyeknél fejfájás, hasi görcsök, emésztési panaszok jelentkezhetnek. A szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedőknél keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, valamint megnő az infarktusveszély. A többfelé feltámadó szél miatt egyeseknél alvászavar, frusztráltság, nyugtalanság is előfordulhat. Öltözzünk rétegesen, és növeljük a C-vitamin bevitelének mennyiségét, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 21. szombat
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?