24 °C Budapest

Három fronton is támad a Honda!

Pénzcentrum
2008. szeptember 20. 08:00

A Honda a napokban mutatta be három legújabb a közlekedés biztonságot szolgáló technikai fejlesztését. Az autógyár tervei között szerepel az új eszközök mielőbbi gyakorlati alkalmazása már a következő hónapokban piacra szánt modellekben is. Az első két fejlesztés elsősorban az autó és az autóban ülők sérüléseinek elkerülését, míg a harmadik újítás a gyalogosok sérüléseinek csökkentését szolgálja.

A Honda parkolás segítő kamerarendszer

A Honda négy kamerával szereli fel a modelleket. Az autó elején, a hátulján és a két visszapillantó tükörbe szerelt kamera képei megjelennek a fedélzeti számítógép kivetítőjén, ezáltal könnyebbé válik a szűk parkolóhelyekre és a garázsokba történő beállás. A japán piacon kapható modellekben a jövő hónaptól válik elérhetővé ez a fejlesztés.

Parkolás segítő kamerarendszer Forrás: motorauthority.com


Gyorsabb és hatékonyabb légzsák

A Honda másik biztonságot szolgáló újítása az úgynevezett SRS-légzsákok, melyek novembertől kerülnek a japán piacra. A légzsák felfújódásának intenzitása alkalmazkodik az estleges baleset körülményeihez. A sebesség meghatározza az ütközés erejét, ennek megfelelően nagyobb tempónál gyorsabban fújódik fel és csak később kezd leengedni a légzsák, nagyobb védelmet nyújtva ezzel a sofőrnek.

Új fejlesztésű bábukkal szimulálják a gyalogos-gázolásokat

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Honda mindig is élen járt a gyalogos-gázolások során fellépő súlyos sérülések elkerülésének vizsgálataiban. Kifejlesztették a Polar III névre keresztelt új-generációs bábut, ennek segítségével végzik a teszteket az év hátralévő részében. A továbbfejlesztett változat az emberire jobban hasonlító térddel és lábbal rendelkező bábu megkönnyíti a szimulált balesetek értékelését.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 16. csütörtök
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm