10 °C Budapest

Ezek a világ legboldogabb országai: mi vajon hol állunk?

2015. május 23. 13:01

Újabb toplista készült a világ legboldogabb országairól. A top 10-ben túlnyomórészt európai országok szerepelnek, Magyarország viszont csak a 108. helyre fért fel. Ez nem véletlen, egy korábbi felmérés szerint ugyanis a magyarok mindössze 18 százaléka érzi boldognak magát.

Az ENSZ idén is elkészítette a "2015 World Happiness Report" címet viselő kutatását. A 172 oldalas dokumentumban 6 kategória (többek között az egy főre jutó GDP; a várható élettartam; a szociális biztonság; a szabadságérzet; a vállalati kultúra; és a kormányba vetett bizalom) alapján vizsgálták az egyes nemzeteket, amelyben végül Svájc és az ott élők bizonyultak a legboldogabbnak.

Magyarország az ENSZ felmérésében a 108. helyen végzett.

A top 10-ben főként európai - ezen belül is leginkább skandináv - országok vannak; a 10-ből 6 ország az öreg kontinensen található. Magyarország egyébként nem véletlenül végzett ilyen rossz eredménnyel; egy korábbi felmérés is azt igazolta, hogy

a magyarok mindössze 18 százaléka érzi boldognak magát.

A Gallup-Healthways 2014-es statisztikáiból az is kiderült, Magyarországon a legnagyobb gond a lakosság pénzügyi helyzetével van: anyagi helyzetét tekintve a magyarok 39 százaléka túlélésre játszik, 34 százaléka vegetál, és csak 26 százaléka érzi azt, van mit a tejbe aprítani. De sokat mondó adat volt az is, hogy a magyar lakosság 30 százalékának egyáltalán nincsenek céljai, míg az ország szociális helyzetét is csak a lakosság 30 százaléka tartotta megfelelőnek.

A VILÁG 10 LEGBOLDOGABB ORSZÁGA 2015-BEN:

10. Ausztrália

9. Új-Zéland

8. Svédország

7. Hollandia

6. Finnország

5. Kanada

4. Norvégia

3. Dánia

2. Izland

1. Svájc

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm