26 °C Budapest

Budapestiek, figyelem! Változik a közlekedés a hétvégén

MTI
2014. október 8. 17:00

Futóverseny miatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több fő közlekedési útvonalán is szombaton. Az érintett utakat a futók elhaladásával folyamatosan megnyitják.

A versenyzők a Hősök teréről indulnak, majd az Andrássy út-Nagymező utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca-Szemere utca-Balaton utca-Jászai Mari tér-Margit híd-Margitsziget-Árpád híd-Népfürdő utca-pesti alsó rakpart-Kossuth Lajos tér útvonalon haladnak.

A további útvonal: Akadémia utca-Széchenyi István tér-Lánchíd-budai alsó rakpart-Pázmány Péter sétány-Szabadság híd-Közraktár utca-pesti alsó rakpart-Margit híd-Margitsziget-Árpád híd-pesti alsó rakpart-Jászai Mari tér.

Innen a résztvevők a Szent István park, a Markó utca, a Honvéd utca, az Alkotmány utca, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Váci út, a Lehel út és a Dózsa György út érintésével térnek vissza a Hősök terére.

A budai és a pesti alsó rakpartot már reggel fél 8-kor lezárják és délutánig zárva tartják, a többi utcát általában csak a futók elhaladásának idejére zárják le.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A lezárások érintik a tömegközlekedést is, a változásokról a BKK később ad tájékoztatást.

NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 21. kedd
Konstantin
21. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem