16 °C Budapest

Idősek veszélyben! Így csalnak a tűzifával

2011. január 14. 13:02

Érdemes nagyon odafigyelni a leszállított tűzifa mennyiségére azoknak, akik nem gázzal fűtenek, mivel új trükköt alkalmaznak a csalárd fuvarosok. Egy idős asszonynál a kifizetett mennyiség kevesebb mint felét pakolták le, a gyanúsítottakat már kihallgatták - írja a police.hu.

Tegnap délelőtt egy teherautóról kínáltak tűzifát egy 81 éves kálmánházi asszonynak. A harminc mázsáért 50 ezer forintban állapodtak meg. Amíg a néni elment a pénzért, a két férfi lepakolt a platóról. Az asszony fizetett, és csak ezután vette észre, hogy az udvarán hagyott fa jóval kevesebb a megbeszéltnél. A bejelentést követően a helyszínre tartó rendőrök feltartóztatták és visszairányították a velük szemben közlekedő teherautót.

A tűzifa lemérésekor kiderült, hogy az a harminc mázsa felét sem éri el, mindössze 1290 kg. A 36 és 38 éves sajószentpéteri férfiakat a Nyíregyházi Rendőrkapitányság értkerti őrse csalás vétség megalapozott gyanújával hallgatta ki. A két személy tagadta a bűncselekményt, azt állították, ők annyit pakoltak le, amennyiben megállapodtak.

A néni visszakapta pénzét, a gyanúsítottak pedig elvihették a fát. A rendőrség azt tanácsolja; csak akkor fizessenek, ha meggyőződtek róla, hogy nem történt átverés!

 

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 21. kedd
Konstantin
21. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm