25 °C Budapest

Mi a Redmenta, hogyan történik a Redmenta használata? Redmenta bejelentkezés, Redmenta belépés

2020. december 10. 11:30

Mi az a Redmenta és hogyan történik a Redmenta használata? Redmenta bejelentkezés Redmenta direktcím alapján: Redmenta belépés tanároknak és diákoknak egyszerűen a Redmenta magyar oldalára.

A digitalizáció a koronavírus járványtól függetlenül, már évekkel ez előtt is elérte az oktatást: a különböző online interaktív feladatok és tesztek nem csak a számonkérést gyorsítják meg, hanem a diákok tudását is segítik elmélyíteni. A Redmenta egy ilyen, mindenki számára ingyenesen és egyszerűen hozzáférhető alkalmazás, ami bármilyen eszközhöz, képernyőtípushoz alkalmazkodik, ennek köszönhetően a diákok akár okostelefonról is képesek lehetnek a feladatok elvégzésére. Cikkünkben bemutatjuk, mi az a Redmenta, hogyan történik az egyre népszerűbb Redmenta használata és hogyan érhetőek el a feladatok Redmenta direktcím útján.

Mi a Redmenta és hogyan használjuk az oktatásban?

A Redmenta egy magyar fejlesztésű digitális feladatlapkészítő és kiértékelő alkalmazás, ami bárki számára ingyenesen hozzáférhető. A Redmenta egy online felületként működik, emiatt internetcsatlakozásra van szükségünk az eléréséhez, de ez a legtöbb tanteremben, előadóteremben adott lehetőség. A Redmenta nem csak forradalmasította a digitális számonkérést, a tanulás eszközeként is számon tartjuk; interaktív és újító, népszerű a diákok körében is.

A legtöbb oktató, akár általános iskolás, középiskolás vagy egyetemi szinten nem csak éles tesztként használja a Redmenta alkalmazást, az ugyanis nagyszerűen használható a tanórák, előadások alatt gyors pontgyűjtésre, sőt, akár a jelenléti ívet is megoldhatjuk vele, ugyanis a tanítványoknak egyszerre kell elvégezniük a Redmenta teszteket az egységes Redmenta direktcímmel történő bejelentkezés után.

Redmenta bejelentkezés

A Redmenta alkalmazás csak az oktató / tesztelő esetében kötődik regisztrációhoz (egyszerű Redmenta regisztráció), akinek a Redmenta bejelentkezés során meg kell adnia a regisztrált e-mail címét, vezeték- és keresztnevét, illetve jelszavát. A Redmenta felületére bejelentkezve a tanár már egyszerűen hozhat létre rövidebb Redmenta feladatokat és akár hosszabb teszteket is, amelyek megfelelhetnek gimnáziumi témazáró dolgozatnak vagy egyetemi vizsgának is.

Redmenta belépés regisztráció nélkül

A diákoknak a Redmenta belépés nem kötődik regisztrációhoz: elég egy Redmenta direktcím megadásával belépniük a Redmenta oldalára (www.redmenta.com), ám saját nevüket vagy oktatási azonosítókódjukat ilyenkor is meg kell adniuk, hogy az oktató személyekhez tudja párosítani az eredményeket (egyébként anonim módon is ki lehetne tölteni a feladatlapokat). A Redmenta direktcím egy olyan kód, amelyet az oktató küld el / mond el a diákoknak - ezt a kódot kell beütni a Redmenta belépés során, ami egyenesen a megadott feladatlapra irányít minket el.

Redmenta feladatlap készítés

A Redmenta feladatlap elkészítése az oktató vagy más számon kérő feladata a Redmenta rendszerbe bejelentkezve. A regisztráció és a Redmenta bejelentkezés után saját lapunkon az Új feladatlap létrehozása nevű menüpontra kell kattintanunk, elneveznünk a feladatlapunkat, majd kezdhetjük is a szerkesztést. Többféle Redmenta kérdéstípus közül válogathatunk: lehet a feladat többek között kifejtős, igaz-hamis vagy feleadatválasztós is. A Redmenta feladatlap szerkesztő felsorolja a feladatlap kérdéseit, az aktuális feladat szerkesztési lehetőségeit és más feladatok hozzáadásának lehetőségét is.

Egy Redmenta feladat elkészítése több részből áll: a feladatnak van egy szövege / utasítása, amihez csatolhatunk képet vagy YouTube videót is; emellett ki kell választanunk a feladat típusát (pl. feleletválasztós), és a válaszlehetőségeket / válaszmódokat (pl. igaz-hamis, párosítás). A Redmenta emellett minden feladatnál ad lehetőséget a feladat szövegének, válaszának magyarázatára is; továbbá beállíthatunk feladatcímkéket és privát kérdéseket. A módosításokat el kell mentenünk a Redmenta rendszerében; ennek az az előnye, hogy a feladatot máskor, más Redmenta feladatlap készítése során is felhasználhatjuk.

A Redmenta lehetőséget biztosít egyedi pontozás kialakítására: mi döntjük el például, hogy a Redmenta teszt rossz válaszaira ne járjon pont, vagy mínuszpontot adjunk. Érdekesség, hogy más oktatók elérhető kérdéseit és válaszait is beépíthetjük saját munkánkba, ha azok megfelelőek igényeink számára - a Redmenta ehhez egy feladatkereső szolgáltatást is biztosít. Mindemellett a Redmenta beállítások közt szabályozhatjuk, hogy a diákok mikor nézhetik meg az eredményeiket, illetve legyen-e időkorlátos a Redmenta teszt kitöltése.

A Redmenta feladatlap megosztása csoportban

A kész Redmenta feladatlap publikálása mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a diákok elvégezhessék a munkát. Ehhez a Feladatlap publikálása menüpontra kell kattintanunk, ahol beállíthatjuk, hogy hogyan legyen megosztva, kik tölthetik ki. A Redmenta rendszerében létrehozhatunk csoportokat; ekkor jön létre a Redmenta direktcím, ami egy tetszőleges belépőkód. Ezzel a kóddal tudnak a hallgatók regisztráció nélkül belépni a Redmenta feladatlap kitöltéséhez.

Redmenta kiértékelés

A Redmenta kérdések szerkesztésének befejeztével be kell állítanunk, hogy a rendszer hogyan értékelje az eredményeket, milyen százalékos intervallumokat párosítunk a jegyekhez (például 90-100% értékelése jeles). Miután a tanuló kitöltötte a feladatlapot, a Redmenta azonnal kiértékeli az eredményeket, így nem csak hatékony módja ez a teszttípus a számonkérésnek, de nagyban fel is gyorsítja a diákok teljesítményértékelését. A Redmenta feladatlap létrehozója megtekintheti a részletes eredményeket és a hozzácsatolt személyeket. A kiértékelt feladatlapokat a diákok később is ellenőrizhetik ugyanannak a direktcímnek a megadásával, ha az oktató úgy dönt, nem teszi azonnal elérhetővé az eredményeket.

Kinek ajánljuk a Redmenta használatát?

A Redmenta használata bármilyen haladó szellemű oktatónak értékes tapasztalatot szerezhet mind a digitális oktatás folyamatainak meggyorsítása, mind az innovatív online számonkérési technikák alkalmazása során. Az általános iskolától az egyetemig bármilyen korcsoportnak ajánljuk, hiszen a Redmenta kompatibilis minden internetkapcsolattal rendelkező (mobil) eszközzel és bármilyen nehézségű tesztet létre lehet hozni vele. A Redmenta továbbá nem csak a számonkérés eszköze lehet, hanem a tanulók létszámát is egyszerűen nyomon követhetjük általa, illetve a Redmenta által egy új útját próbálhatjuk ki a modern, interaktív tanításnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm