16 °C Budapest
Forint

Óriási adósságot hagyhatott hátra Oszter Sándor: nem tudott kikeveredni a devizahitel-csapdából?

2022. január 14. 12:32

Súlyos hitelt hagyott hátra Oszter Sándor a Bors szerint. A néhai színész 2009-ben vett fel 80 milliót svájci frankban egy barátja megsegítésére, aki azonban eltűnt. Bár Oszter állította, hogy rendezte tartozását, a lap szerint a bank már el akarja árverezni a fedezetül szolgáló birtokát.

Oszter Sándor jelentős hátrahagyott vagyonáról, valamint adósságáról írt a Bors. A 2021. októberében elhunyt színész vagyonának alapját képzete a 2004-ben megvásárolt diósjenői birtok, valamint a hozzá tartozó vadászkastély is, azonban az örökösök nem örülhetnek ennek feltétlenül, mert a lap szerint a kastélyt „hatalmas összegű tartozás terheli”.

A hitelt Oszter Sándor 2009-ben egy barátja megsegítésére vette fel, összege 315 ezer svájci frank (akkori árfolyamon kb. 80 millió forint) volt, törlesztőrészleteit pedig a színész barátja nem fizette meg, hanem eltűnt. Állítólag Oszternek nem sikerült kikeverednie a több mint tíz évvel ezelőtti hitelcsapdából.

A színész árulni is kezdte a birtokot: 750 millió forintot kért érte, két évvel később azonban a vételárat ötszázmillió körüli összegre csökkentette, azonban a vevők így sem tolongtak. A bank pedig már arra készült, hogy felmondja a hitelszerződést és árverésre bocsájtja az ingatlant.

2015-ben Oszter Sándor svájci frank alapú hitelét forintra váltotta, fedezetül pedig további birtokait kínálta fel, valamint azt állította, hogy mindent rendezett. A Bors azonban azt írja, hogy a néhai színész korábbi állítása ellenére a birtokukba jutott tulajdoni lapon változatlanul szerepel a hitel összege, valamint annak jutalékai. A mai árfolyamon a tartozás 106 millió forintnak feleltethető meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 3. 17:26
Az EP május 3-án, a sajtószabadság világnapján hivatalosan közzétette a Daphne Caruana Galizia újság...
Bankmonitor  |  2024. május 3. 14:26
Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár elmondása szerint a 2019-ben Babaváró hitelt igényelt...
Kiszámoló  |  2024. május 3. 14:07
Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóz...
Holdblog  |  2024. május 3. 11:42
Évadzáró adásunkban mindenki szerepel, a kommentelők kifejezetten sokat. Elemezzük Észak-Koreát, a k...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem