27 °C Budapest

Kiből lesz a boldog nyugdíjas? 50% nagyot téved!

Pénzcentrum
2008. január 31. 10:05

Több mint 2000 brit nyugdíjas megkérdezésével készített kutatást a Saga, mely meglehetősen érdekes eredményekről számolt be azzal kapcsolatban, hogy kik találták meg számításukat a nyugdíjba vonulást követően.

A cég a jelenleg is aktívan dolgozók, a nemrégiben nyugdíjba vonulók és a régebben nyugdíjasok pénzügyi helyzetét és elvárásait elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a szigetországban egyértelműen a vállalati nyugdíjrendszerben lévő, 80-as éveiket taposók esetében van leginkább összhangban az anyagi oldal az igényekkel, így ők tekinthetők a legelégedettebb nyugdíjasoknak.

A kutatás során rávilágítottak, hogy a megkérdezettek 70%-a a legtöbb kívánt dolgot megengedheti magának, nem kell sok mindenről lemondania. A legnagyobb elégedetlenség a korán nyugdíjba vonult, 50-es éveiben járó megkérdezetteknél tapasztalható, esetükben ugyanis vágyaik kielégítését nem fedezi a pénzük.

A legtöbben az állami nyugdíjrendszerre panaszkodtak: a válaszadók több mint negyede vallotta, hogy a nyugdíjba vonulás után rögtön le kellett mondania egyes dolgokról. Érdekes eredmény, hogy a magán nyugdíj pénztárat választók között is igen magas az elégedetlenség szintje, a legelégedettebbeknek pedig egyértelműen a vállalati nyugdíjrendszer pártfogoltjai tekinthetők.

A legmegdöbbentőbb tapasztalat minden bizonnyal a vállalkozói réteg vallomása, miszerint az önfoglalkoztatás nyugdíj terén nem mindig térül meg. Ez a réteg az átlagosnál később vonul vissza, 37%-uk pedig még így is kénytelen lemondásokat eszközölni a nyugdíjért cserébe.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Saga adatai szerint az elégedetlen nyugdíjasok csaknem fele vallja, hogy eleget takarított meg aktív éveiben, a hiba így nem benne keresendő. Mindent összevéve elmondhatjuk, hogy az igazán aktív és élvezetes nyugdíjas évek eléréséhez nem árt időben elkezdeni gondolkodni, és amennyiben lehetőségünk van rá, rendszeres megtakarításokat eszközölni, melyek megfelelő befektetés révén jelentősen hozzájárulhatnak az időskori jólét fokozásához.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. május 27. 07:27
Egyre nagyobb szeletet szakítanak ki maguknak a kínai cégek a nyári Európa-bajnokság szponzori listá...
MEDIA1  |  2024. május 26. 23:32
Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt videót posztolt a YouTube-csatornáján, amelyben a TV2 ró...
Kiszámoló  |  2024. május 26. 16:12
Minden tőzsdei befektető az amerikai kamatvágást várja, de egyre valószínűbb, hogy a nyáron sem lesz...
Bankmonitor  |  2024. május 26. 15:57
A héten az MNB az alapkamat csökkentéséről döntött. A lakáshitelek átlagos összege érdemben emelkede...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem