14 °C Budapest

Visszaszámlálás: kedd éjfélig lehet jelentkezni egyetemre, főiskolára

2011. február 15. 12:02

2011. február 15-én éjfélig jelentkezhetnek, akik szeptemberben szeretnék megkezdeni vagy folytatni egyetemi, főiskolai tanulmányaikat.

A továbbtanulni kívánók 2011-ben is több ezer szeptemberben induló alapszak, egységes, osztatlan képzés, mesterszak, illetve felsőfokú szakképzés közül választhatnak. Az egyetemek, főiskolák meghirdetéseit, valamint a jelentkezés részleteit a Felsőoktatási felvételi tájékoztató c. kiadvány érettségizetteknek, illetve diplomával rendelkezőknek szóló kötetében, valamint honlapunkon, az Egyetemek, főiskolák menüpont alatt lehet böngészni. (Itt már a január végén megjelent hivatalos kiegészítésnek megfelelően találhatók az intézményi információk.)

A tapasztalatok szerint minden évben sokan vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják a jelentkezést, pedig nem érdemes a végsőkig kivárni. "Bár három hónap áll rendelkezésre a jelentkezés benyújtására, várhatóan idén is sok olyan felvételiző lesz, aki az utolsó napokban, vagy akár a határidő előtti órákban szeretné leadni a felvételi jelentkezését." - mondja Kerékgyártó Sándor, a felvételi lebonyolításában részt vevő Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. "Azt javasoljuk a felvételizőknek, hogy amennyiben tehetik, minél előbb nyújtsák be felvételi jelentkezésüket. Tapasztalataink szerint minél később adja be jelentkezését a továbbtanulni vágyó, a sürgető határidő miatt nőhet az esély a hibás kitöltésre. Az e-felvételi használatával a hibás kitöltés elkerülhető, de ebben az esetben is érdemes már a napokban megkezdeni a jelentkezést. Az elektronikus felületre ugyanis még vissza lehet térni további módosításokkal, pontosításokkal." - hangsúlyozta az ügyvezető.

Érdemes tehát elkerülni az utolsó nagy rohamot mind a papír alapú, mind pedig az elektronikus jelentkezés esetében. A honlapunkról elérhető e-felvételi egyszerű, kényelmes, gyors és nagy előnye, hogy kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a jelentkezési lapon jelentkezők meglehetősen nagy számban vétenek. Használatához mindössze regisztrálni kell a Felvi.hu-n.

Az elektronikus jelentkezéssel egyenértékű a postai úton beküldött jelentkezési lap, amely a már boltokban lévő Felsőoktatási felvételi tájékoztató kötetekben található meg, illetve beszerezhető az Educatio Ügyfélszolgálatán (Budapest, XIII. Váci út 35. I. emelet.), a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben és a megyei kormányhivatalokban is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.15 14:09
Amikor az üzleti élet komplex világában a könyvelési ismeretek elsajátítása a cél, akkor a választot...
laskainelli  |  2024.05.13 10:28
Előfordul, hogy valaki nem látja tisztán, hogy benne maradjon-e a kapcsolatában, vagy inkább kilépje...
hrdoktor  |  2024.05.13 06:37
Valljuk be, szinte mindannyiunkkal előfordul, hogy irodai munkavégzés közben vagy céges értekezletek...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem