21 °C Budapest

Videó: vastag aranylánc, milliónyi készpénz volt az ózdi uzsorásoknál

Pénzcentrum
2012. szeptember 19. 18:36

Újabb uzsorásokat fogtak el a rendőrök Ózdon. A város egyik peremkerületében kis élelmiszerboltot üzemeltetett az a 46 éves férfi és 32 éves párja, akik a tavalyi évtől több, a boltban vásárló rászoruló részére folyósítottak különböző kölcsönösszegeket, majd azokat 50-100 százalékkal megnövelten követelték vissza.

A gyanúsítottak a "hitelkihelyezés" során kényszerű kuncsaftjaiknak nem készpénzt folyósítottak, hanem különböző keretösszegeket határoztak meg részükre, amelyeket azok levásárolhattak az élelmiszerboltban. Az elkövetők amellett, hogy a vásárlások összegét kamattal növelték, az élelmiszereket is szokatlanul drágán értékesítették: adósaik azokhoz az átlagos bolti ár négyszereséért juthattak hozzá.


Miután egy-egy sértett eleget tett az uzsorások által meghatározott fizetési kötelezettségnek, azok további pénzösszegeket követeltek tőlük. Amikor az adósok nem tudtak, vagy már nem akartak fizetni, akkor őket vagy családtagjaikat a terheltek veréssel fenyegették meg. Követelésük nyomatékosítására "verőlegényt" is "foglalkoztattak".

Az elmúlt hét egyik reggelén azonban rendőrök csaptak le az uzsorás párra, illetve a tevékenységüket segítő "erős emberre", akiket bűnügyi őrizetbe vettek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az elfogást követően megtartott házkutatás alkalmával több, mint másfél millió forintnyi készpénzt, valamint a tartozásokat tartalmazó feljegyzéseket, különböző szerződéseket és iratokat, továbbá kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak. A nyomozás adatai alapján az immáron előzetes letartóztatásban lévő "triász" tevékenysége alkalmas több rendbeli zsarolás és uzsorabűncselekmény, valamint egy rendbeli visszaélés kábítószerrel megállapítására.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 16. 10:34
A közmédia nem először álcázza tudósításnak a fideszes propagandaanyagokat, pedig a Nemzeti Választá...
Holdblog  |  2024. május 16. 09:03
Ha bekövetkezik egy világgazdasági válság 5-6 éves távon, akkor a magyar gazdaság nem fog évi 1 száz...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 15. 20:27
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Bankmonitor  |  2024. május 15. 16:25
Megszelídült az infláció, ami értelemszerűen fájó hatással van a Prémium Magyar Állampapírok várható...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 16. csütörtök
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem