Greek yogurt. Opened sealed plastic container. Wooden plank. High point of view.

54 féle tejfölt hív vissza a hatóság: nálad is van otthon ezekből? Ne edd meg!

MTI
2021. augusztus 31. 07:38

Az Alföldi Tej Kft. által gyártott tejfölöket hívnak vissza és vonnak ki a forgalomból, részben mikrobiológiai szennyezettség miatt, részben pedig mert a termékek érzékszervi elváltozást mutatnak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.

A Nébih kéri a lakosságot, hogy a 2021. szeptember 15. fogyaszthatósági idővel rendelkező 140, 330, 850 grammos kiszerelésű, 12 százalékos MAGYAR Tejfölt, a 175 grammos, 12 százalékos S-BUDGET Tejfölt és a 850 grammos, 20 százalékos KOKÁRDÁS MAGYAR Tejfölt, valamint a 140 grammos, 12 százalékos Mesés tejfölt ne fogyasszák el.

A 2021. szeptember 16-28 közti fogyaszthatósági idővel rendelkező termékek közül problémás az ANNI PANNI Tejföl, a MILFINA Tejföl, a RISKA Tejföl, az ENJOY FREE laktózmentes Tejföl, a SPAR FREE FORM Tejföl, a MESÉS Tejföl, a MAGYAR Tejföl, az S-BUDGET Tejföl, a SISSY Tejföl, a KOKÁRDÁS MAGYAR Tejföl, az ARO Tejföl, az M. ANNI PANNI Tejföl, a RISKA SÉF Tejföl, az M. KALOCSAI Tejföl és a PRIVÁT Tejföl.

Frissítés: Műszaki hiba okozta a tejföl szennyeződését 

A visszahívás oka szórványos mikrobiológiai szennyeződés volt. A vállalat az általa folytatott érzékszervi termékkóstolások során elváltozásokat fedezett fel egyes tejfölökben, amelyek kizárólag a tejfölgyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza - áll a vállalat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében, majd így folytatják:

Az Alföldi Tej Kft. a forgalomból történő kivonásról a hatóságokat és a forgalmazó kereskedelmi partnereit a jogszabályi előírásoknak megfelelően haladéktalanul értesítette, a vállalat bejelentése alapján a NÉBIH az érintett termékek visszavonását közzétette.

A mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban az Alföldi Tej elővigyázatosságból valamennyi, 2021. augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű, 2021. szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i lejáratú tejföl terméket visszahívta.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A visszahívás 15 márka különböző kiszerelésű és eltérő lejárati dátumú változatait érinti. A mikrobiológiai szennyeződéssel érintett termékek esetében felbontáskor a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható. Amennyiben az ilyen jellemzővel rendelkező termékeket hőkezelés (főzés) nélkül fogyasztják el, akkor rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek, ezért

a vállalat arra kéri a vásárlókat, hogy a visszahívásban érintett termékeket ne fogyasszák el.

A fogyasztók az érintett tejfölöket a vásárlás helyszínére visszavihetik, és az üzletekben a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatérítik a termékek árát. A visszahozott termékeket az Alföldi Tej Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően megsemmisíti. A termékvisszahívás napjáig sem az Alföldi Tej Kft.-hez, sem kereskedelmi partnereihez nem érkezett reklamáció a visszahívásban érintett tejföl termékekre vonatkozóan. A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben ilyen hiba ne fordulhasson elő, ezért a gyártás során megnövelte az ellenőrzések számát, és szigorította a folyamatok ellenőrzését. Az Alföldi Tej Kft. a fogyasztók elnézését kéri az okozott esetleges kellemetlenségért - zárják a közleményt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 7. kedd
Gizella
19. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem