17 °C Budapest

Erre jártak a koronavírusos diáklányok Budapesten

2020. március 4. 15:15

Gyalog jártak Budapesten, és a Széchenyi fürdőben is megfordultak a koronavírussal megfertőződött diáklányok - közölte az országos tisztifőorvos.

Több dolog is kiderült arról a négy diáklányról, akik közül kettőt diagnosztizáltak koronavírussal. Müller Cecília tisztifőorvos sajtótájékoztatóján elmondta: a négy barátnő busszal érkezett Budapestre, amely Bécs és a magyar főváros között sehol nem állt meg. Két napig voltak Budapesten egy belvárosi lakásban, de nem voltak kapcsolatban a bérbeadóval. Mivel airbnb szállás volt, a kulcsot borítékban kapták meg. Müller Cecília elmondta: a tulajdonossal személyesen beszélt, amiből kiderült: egy megadott eljárásrend szerint történt a takarítás és fertőtlenítés.

A lányoknak nem volt helyismeretük, ezért pontosan nem tudták elmondani, merre jártak:

az viszont biztos, hogy jellemzően gyalogosan közlekedtek, betértek egy romkocsmába, palacsintázóba és egy gyógyszertárba, valamint a Széchenyi fürdőben is eltöltöttek egy órát.

Az Országos Tisztifőorvos felvette a fürdővel a kapcsolatot, ahol azt mondták neki, hogy éppen egy héttel ezelőtt adtak ki egy új eljárást. Megerősítették a fertőtlenítést, az úszómedencék klórszintjét is megemelték, ami elpusztítja a vírust. A nem klórozott gyógyvíz pedig 36-38 fokos, ami azért szerencse, mert a koronavírus nem szereti a meleget. Bár a tisztifőorvos szerint nincs szükség aggodalomra, elrendelték a rendkívüli fertőtlenítő nagytakarítást

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 8. szerda
Mihály
19. hét
Május 8.
Fagylalt nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem