Batiz lakásbotránya: 3,2 millióért 21,4 milliós ingatlan az Andrássy úton

2009. december 17. 09:32

Fordulatot vett Batiz Andrásnak, a Gyurcsány-kormány egykori szóvivőjének, egyben az uzsorakamatok miatt bírált Provident kommunikációs képviselőjének a lakásügye. "Nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az önkormányzattól bekérték a terézvárosi lakáscsere-szerződések iratait" - közölte a Magyar Hírlappal Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Batiz András lakásbotránya a napokban robbant ki, amikor a lap megírta, hogy a korábbi szóvivő az Andrássy úton megszerzett egy önkormányzati bérlakást, s abban 2001 óta szociális lakbéren "tengődik". Batiz még sztárriporterként, egy úgynevezett csereszerződés révén jutott hozzá a lakáshoz: egy Dob utcai parányi lakot, amelyben albérlő volt, cserélt el egy Andrássy úti főbérletre.

A cserepartnere régóta egy érdi családi házban él, és nem is költözött be a Dob utcai 23 négyzetméteres garzonba. A szerződés ezek szerint színlelt volt, amit a Btk. is szankcionál. A kerületben több hasonló eset történt, valamennyit egy kifejezetten önkormányzati lakások megszerzésére szakosodott ügyvédi iroda bonyolította le. A többi trükkös csere miatt a Fővárosi Főügyészség már augusztusban megindította az eljárást, majd megkezdték a nyomozást is.

A lap szerint Batiz jogsértő módon jutott hozzá ahhoz a lehetőséghez is, hogy a 21,4 millió forintra felértékelt lakást a szociális bérlőknek járó kedvezménnyel 3,2 millió forintért a későbbiekben meg is vásárolhatja.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm