23 °C Budapest

Kinek megváltás a kiváltás? Más bankok jó adósait nyúlná le az Erste!

2009. szeptember 15. 05:40

Új termékkel bővült az Erste Bank mikrovállalati hiteltermékeinek köre, ugyanis a tegnapi napon bevezetésre került a Mikrovállalati Hitelkiváltó. Az új konstrukció azonban nem minden mikrovállalkozó kiváltsága, elsősorban a jól fizető ügyfeleket célozzák meg ezzel az ajánlattal.

Korábban - megfelelő termék hiányában - az ügyfelek más pénzintézetnél fennálló hiteleit csak szabadfelhasználású jelzáloghitellel tudta az Erste Bank kiváltani, mivel a kötött felhasználású célhitelek nem voltak alkalmasak a már fennálló hitelek kiváltására. A Hitelkiváltó bevezetésével azonban alkalmassá váltak más hitelintézetnél fennálló tartozás kiváltására.

Ha az Erste Bankhoz forduló ügyfeleknek más hitelintézetnél van saját forrású folyószámlahitele, forgóeszközhitele vagy beruházási hitele, akkor a jövőben lehetősége nyílik ugyanolyan típusú finanszírozást igénybe venni. A bankszámlahitelek kamat- és díjtételeit az alábbi táblázat tartalmazza:

A bank a meglévő hitel átváltására gyors ügyintézést vállal, tájékoztatójuk szerint a korábbi kedvezőtlenebb kondícióktól megszabadított ügyfelekre alacsonyabb havi költségek várhatnak. Nincs ingyen ebéd, mivel a hitel átváltása esetén át kell vinni a céges számlát a teljes forgalommal együtt. A forgóeszköz hitelekre az alábbi kondíciók vonatkoznak:

A hitelkiváltást nem mindenki veheti igénybe, csak azokkal az ügyfelekkel foglalkoznak, akik a fennálló hitelüket problémamentesen fizetik, a meglévő hitelük türelmi és rendelkezésre tartási ideje már lejárt. Ez azért fontos mert a tőketörlesztés nélkül nem azonosítható egyértelműen az adós fizetési képessége és hajlandósága.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Feltétel még, hogy beruházási hitel esetén a beruházás 100 %-ban elkészült, továbbá a vállalkozás legalább 2 teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik (szabad felhasználású jelzáloghitel esetén elég egy év). A vállalkozás gazdálkodása nem lehet veszteséges, valamint nem állhat fenn semmilyen adó- és köztartozás.

Törlesztőt duplázott az Erste Bank - blog

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm