Holtában is lakásárat duplázott az adócsaló gengszter!

Pénzcentrum
2009. április 3. 13:00

A napokban 450 ezer dollárért dobták piacra a legendává vált gengszter, Al Capone egykori házát. A hatszobás, kétgenerációs ingatlan Chicago egyik déli kerületében található, ahol a környékbeli hasonló ingatlanok mindössze feleennyibe kerülnek.


Al Capone

A kétlakásos téglaház 1914-ben épült, díszes tetőszerkezete és az ékes homlokzati megmunkálás igazi mestermunkát takar. Az elbeszélések szerint a ház alatti pincében a szesztilalom idején márkás italokat és fegyvereket is tárolt a bandavezér.

Al Capone 1923-ban 5500 dollárért vásárolta az ingatlant, ahol a gengszter az 1931-es letartóztatásáig élt a családjával. Szabadulása után Capone Floridába költözött, de már soha többé nem volt a nevén ingatlan. Capone édesanyja 1952-ben bekövetkezett haláláig lakott a házban, ami azóta mindössze két alkalommal cserélt gazdát.


A ház egy korabeli fotón

A nyolcvanas években le akarták bontani a házat, de az Amerikában élő olasz közösség nyomására letettek a tervről. A jelenlegi tulajdonos idős korára a gyermekeihez költözik, ezért döntött az ingatlan értékesítése mellett.

"A gyermekeim már régóta mondják, hogy költözzek hozzájuk a nyugati partra, elérkezettnek látom az időt, hogy megfogadjam a tanácsukat. Már korábban is sokan megkerestek, hogy megvennék a házat, most lehetőség nyílik erre, mivel eldöntöttem, hogy túladok a híres házamon." - mondta a 71 éves tulajdonos.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm