A Michigani Egyetem által készített friss tanulmány szerint újabb kockázatot rejt a gyorséttermi étkezés. A kutatás eredményeit a héten megrendezésre kerülő Nemzetközi Egészségügyi konferencián is bemutatják. Az egyetemi kutatás vezetője szerint adott területen közvetlen összefüggést találtak a gyorséttermek száma és a keringési megbetegedések között.
A korábbi kutatások rávilágítottak, hogy a gyorséttermi ételek fogyasztása növeli a szívroham, az elhízás, a cukorbetegség és a májkárosodás kockázatát, most a keringési megbetegedések gyakoribb előfordulására derült fény. A vizsgált földrajzi területen azt mutatták a számok, hogy ahol több gyorsétterem található, ott gyakrabban fordulnak elő keringési megbetegedéses panaszok, mint ahol kevesebb ilyen jellegű étterem található.
Az egyetemi kutatás vezetője rendkívül óvatosan fogalmazott: "A megállapítások során arra jutottunk, hogy vagy a gyorséttermek közelében fordul elő gyakrabban ilyen típusú megbetegedés, vagy az éttermeket építik az átlagostól gyengébb egészségi állapotban lévő lakosok környezetébe." Dr. Morgenstern szerint újabb kutatásokra van szükség, addig is megelőző és egészségmegőrző programok indítását szorgalmazza a gyorséttermekkel sűrűn ellátott területeken.
A további vizsgálatok során a szociológiai és a demográfiai tényezőkkel tisztítani kívánják az alkalmazott módszert, ami pontosabb következtetések levonását teszi lehetővé. A jelenlegi felmérés is jelentős kapcsolatot mutatott ki a gyorséttermek és a keringési megbetegedések gyakorisága között. Az ételekről általában elmondható a magas kalória és zsírtartalom, ugyanakkor mégis alacsony a tápértékük. A vizsgálatok elindításától eltelt időszakban egyre több étteremben találni egészséges ételeket is a választékban.
Sok magyar kedvence tűnhet el a boltok polcairól: megjelent a tésztatörvény, rengeteg terméket érint
Megjelent a Magyar Közlönyben az agrárminiszter rendelete, amely szigorítja és pontosítja a száraztésztákra vonatkozó minőségi és kategorizálási előírásokat.
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








