Bejelentkezés

Felhasználói név:
Jelszó:
  Mégsem
regisztráció elfelejtettem a jelszavamat
2016. május 24. kedd Eszter, Eliza
Hírek » Biztosítás

Milliókkal több maradhat a magyarok zsebében: jön az MNB reformja

Milliókkal több maradhat a takarékoskodók zsebében, ha életbiztosításokkal tesznek félre. Újabb pontot ismerhettünk meg az etikus életbiztosítás koncepciójáról, a jegybank ügyvezető igazgatója ismertette, hogyan változnak a megtakarításos biztosítások. Kisgergely Kornél a Portfolio Biztosítás 2016 konferencián ismertette, milyen ajánlásokat tesz a jegybank.

A harmadik pont a jegybank unit linked ajánlás lesz, amivel a UL termékek hiányait pótolhatják a biztosítók


- mondta Kisgergely Kornél, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi szervezetekért felelős ügyvezető igazgatója a Portfolio Biztosítás 2016 konferenciáján.

Mit tartalmaz az ajánlás?

A unit linked (UL) termékek reformjára van szükség ahhoz, hogy versenyképesebb legyen más megtakarításokhoz képest. Az ajánlás még konzultációs szakaszban van, azonban néhány részletet már megtudhattunk:

  • A teljes költség mutatók (TKM) tovább csökkenhetnek az életbiztosításnál
  • Átláthatóbbá teszik a költségeket, kevesebb költségelemet tartalmazhatnak a biztosítások
  • Három típusú költséget számolhatnak fel a biztosítók lehet: kockázati díj, fix költség, megtakarított összegre számított költségek
Az MNB számításai szerint az intézkedéseknek köszönhetően 14 százalékkal magasabb lehet a lejáratkor felvett összeg a megtakarításos (UL) biztosításoknál.

Persze ehhez arra is szükség van, hogy a jelenlegi 6,4 évig aktív szerződések 8-10 évig ne szüntessék meg a biztosításukat. Hosszabb távon az sem elképzelhetetlen, hogy a szerződések átlagos futamideje a 10 évet is meghaladja majd.

 

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Mutatjuk: itt élnek a legszegényebb magyar nyugdíjasok
Sokaknak havonta 30 ezer forintnál is kevesebből kell kijönnie.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ömlik a sör Európára: döbbenetes, mennyit iszunk

A sört már évezredek óta szívesen fogyasztják, és hazánkban is az egyik legnépszerűbb alkoholos ital, évente 71 litert fogyasztanak belőle átlagosan. Ezzel egyébként a középmezőny tetején helyezkedünk...

Így készíthetsz filléres házi pizzát szikkadt kenyérből

Ha kicsit elszámoltad magad a bevásárlás során, és maradt néhány szelet szikkadt kenyér, még véletlenül se dobd ki, inkább csinálj belőle pizzát a családnak. És még a tésztakelesztés körüli...
 
NÉPSZERŰ
FRISS