4 és fél év börtönre ítélték a Barcelona legendás focistáját, Dani Alvest

Pénzcentrum2024. február 22. 10:34

4 és fél év börtönre ítélte egy spanyol bíróság Dani Alvest, a Barcelona és brazil válogatott egykori labdarúgóját - írja a BBC.

Egy spanyolországi bíróság ítéletet hozott Dani Alves, a Barcelona és brazil válogatott egykori labdarúgója ellen, akit nemi erőszak vádjával találtak bűnösnek. Az eset egy barcelonai szórakozóhelyen történt. Az ítélet szerint Alvest négy és fél év börtönbüntetésre ítélték.

A 40 éves sportoló, aki pályafutása során számos elismerést kapott, visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint 2022. december 31-én hajnalban szexuálisan zaklatta volna az érintett nőt. Védője az ítélet felülvizsgálatát kérte, mivel Alvesnek jogában áll fellebbezni a döntés ellen.

Az esetről azt írják, hogy Alves az érintett nőt a szórakozóhely VIP részlegében lévő vécére csalta, viszont a bíróság szerint az nem egyezett bele az aktusba. Alves azzal érvelt, hogy a nő "ha akart volna", elmehetett volna. Viszont a bíróság azt írja közleményében, hogy az áldozat vallomásán kívül más bizonyítékok is bizonyítják az erőszakot.

Címkék:
foci, börtön, bíróság, ítélet, világ, focista,