Hatalmas újítást vezet be a Primark: ez nagy mérföldkő lehet az online vásárlásban

Pénzcentrum2024. április 25. 11:46

Megtörtént a bejelentés, mikor nyitja meg első magyarországi boltját a Primark: 2024. május 28-tól már hazánkban is lesz üzlete a nemzetközi divatáruháznak. Ez viszont feltehetően csak a kezdet, a cég folyamatosan terjeszkedik és új szolgáltatásokkal, fejlesztésekkel próbálja minél inkább kiszolgálni a vásárlói igényeket világszerte. A Primark a tavalyi sikeres próbaidőszak után most minden angliai, walesi és skóciai boltjában elindítja a click and collect szolgáltatást - írta a Mirror. Várhatóan 2025 végére az Egyesült Királyság összes 184 üzletében  elérhető lesz ez az álvételi opció.

A Primark bejelentette, hogy a tavalyi sikeres próbaidőszakot követően országosan bevezeti a click and collect szolgáltatást. Ez a döntés azt jelenti, hogy minden angliai, walesi és skóciai üzletükben elérhetővé válik ez a lehetőség. A boltlánc tervei szerint 2025 végére Nagy-Britannia összesen 184 üzletében lesz igénybe vehető a szolgáltatás. Az észak-írországi boltok azonban egyelőre kivételt képeznek.

A Primark arra is kitért, hogy hamarosan nyilvánosságra hozza, melyik üzletekben lesz először elérhető ez az újítás. A vállalat emellett bővíti a click and collect keretében elérhető termékkategóriákat is. Eddig csak női ruházat, gyermekruházat és kiegészítők voltak rendelhetők ezen a módon, de mostantól férfi ruházati termékek, otthoni és életmód cikkek is hozzáadódnak az online választékhoz. Ezáltal több mint 3000 termék közül válogathatnak majd az érdeklődök.

A click and collect szolgáltatás lehetőséget biztosít arra, hogy a vásárlók online böngésszenek és válasszanak ki termékeket, majd előre meghatározott időpontban átvegyék azokat egy kiválasztott üzletben. A szolgáltatás ingyenesen igénybe vehető, de feltétel a legalább 10 font - cirka 4500 forint - értékű vásárlás. A Primark először 2022 novemberében indította el ezt a lehetőséget Észak-Angliában és Walesben található 25 üzletben, majd további 32 helyszínen tette elérhetővé.

Paul Marchant, a Primark vezérigazgatója hangsúlyozta, az ügyfelektől pozitív visszajelzések érkeztek. Bár sokan reménykedtek a házhozszállítási szolgáltatás bevezetésében is, George Weston, a Primark tulajdonosának vezérigazgatója korábban világossá tette: nem tervezik ennek megvalósítását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nyílik az első magyar üzlet

Április 24-én jelentette be első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház üzlete Budapesten az Arena Mallban kap helyet, és május 28-án, kedden 10 órakor nyitja meg kapuit a vásárlók előtt. A nyitás mintegy 180 munkahelyet teremt Magyarországon - közölték. A termékkínálatában megtalálhatók a nyaralások kötelező darabjai mellett a mindennapokban elengedhetetlen női, férfi és gyermekruhák, valamint lakberendezési cikkek, továbbá szépségápolási termékek és kiegészítők. Tehát konkurenciát leginkább az olyan iparcikkes boltok számára jelenthet, mint a TEDi, KiK vagy Pepco.

A budapesti nyitás jelentős mérföldkő a Primark globális terjeszkedési terveiben: Magyarország a divatcég 17. piaca világszerte és 6. piaca Közép-Kelet-Európában, amely jól mutatja, hogy a régió továbbra is kulcsfontosságú a márka üzlethálózatának fejlesztése szempontjából.

Címkék:
vásárlás, bolt, üzlet, szolgáltatás, terjeszkedés, üzletlánc, vásárló, vásárlók, újítás, boltlánc, primark,