Elárulta hétpecsétes titkát a Tesco: ezt minden vásárlónak tudnia kell, aki tejet vesz

Pénzcentrum2024. március 12. 19:04

A Tesco tanácsai szerint a fölözött és a félzsíros tej otthoni fagyasztásra ideálisabb, mint a teljes zsírtartalmú változat. A megfelelő tárolás élelmiszerpazarlást előzhet meg és pénzt is megtakaríthatunk, miközben figyelni kell a légmentes záródásra és a fokozatos kiolvasztásra a baktériumok szaporodásának elkerülése érdekében - jelentette a ChronicleLive. .

A Tesco szupermarketlánc hasznos tanácsokat osztott meg a vásárlókkal arról, hogyan lehet hosszabb ideig frissen tartani a tejet. A tej, amely gyakori és fontos része a bevásárlólistáknak, sajnos rövid szavatossági idővel rendelkezik, ami könnyen vezethet élelmiszerpazarláshoz. A megoldás a tej fagyasztása, ami nemcsak az élelmiszerpazarlást előzi meg, hanem pénzt is megtakaríthatunk vele.

Kiemelték, hogy a fölözött és a félzsíros tej jobban alkalmazkodik a fagyasztáshoz, mint a teljes zsírtartalmú változatok. Ugyanis a magasabb zsírtartalom nehezíti a megfelelő lefagyasztást. Fontos figyelni arra is, hogy légmentesen záródó és kifejezetten fagyasztásra alkalmas edényeket használjunk, mivel a tej térfogata növekedhet fagyasztás közben. A tárolás során akár több hónapig is eltartható a tej a fagyasztóban, azonban ajánlott az első hónapokban felhasználni.

A kiolvasztást mindig hűtőszekrényben kell végezni, hogy minimalizáljuk a baktériumok szaporodásának kockázatát.

A Tesco további tippeket is adott:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • mielőtt lefagyasztanánk a tejet, igyunk meg belőle egy kis mennyiséget vagy öntsünk ki egy keveset, hogy helyet biztosítsunk az edény tetején lévő kitágulásnak (kb.1,5 centiméteres helyet kell hagyni).
  • A tejnek körülbelül 12 óra kell a teljes megfagyásra.

Fontos még tudni azt is, hogy ha túl sokáig áll szobahőmérsékleten az olvadó tej, növekedhet benne a baktériumok száma. Ez pedig egészségügyi problémákhoz vezethet.

Tehát a felolvasztás így célszerű végezni: csak vegyük ki a tejet a fagyasztóból és tegyük be egy éjszakára a hűtő ajtajába. Ha aggódunk páralecsapódás miatt, konyharuhával tekerjük körbe az üveget. Másnap reggel csak alaposan rázzuk meg mielőtt felhasználnánk.

Címkék:
vásárlás, Tesco, tejtermék, tej, tejipar, tejmérgezés, tejpiac,