December 24-i zárvatartás: ezekben a boltokban ne próbálkozz, nincsenek nyitva

Pénzcentrum2023. december 24. 09:06

Ha valamire a legutolsó pillanatban lenne szükség, akkor azt még be tudjuk szerezni, ám érdemes sietni. A legtöbb üzlet ma nem nyitott ki, és nem azért, mert vasárnap van.

Ma már szenteste napja van, a magyar családokban zajlanak az előkészületek azért, hogy délután-este minden a legtökéletesebb legyen, hogy ragyoghasson a lakás, álljon a feldíszített karácsonyfa, és az ünnepi menü időben az asztalra kerülhessen. Ám annak érdekében, hogy ezt mindenki megtehesse, a hazai boltok régen látott bezáráscunamival jöttek ki idén már ezen a napon is. Cikkünkben összegyűjtöttük, pontosan mely boltok döntöttek mára is a bezárás mellett - és melyekbe tudunk beugrani, ha az utolsó utáni pillanatokban azért még csak kellene valamit venni.

A dolgozók érdekében

A szokottnál jóval korábban, már november elején bejelentette a Lidl, hogy ellentétben a korábbi évek gyakorlatával, december 24-én minden üzletük zárva lesz. A lépést azzal indokolták, hogy szeretnék, ha a dolgozók is meghitten, családi körben készülhetnének a szeretet ünnepére, ebbe pedig nem fér bele az, hogy a beosztott munkatársak aznap még a boltban legyenek - még a boltoknál ilyenkor szokásos, rövidített nyitvatartással sem.

Nem sokkal később a PENNY is úgy határozott, hogy minden boltja zárva lesz szenteste napján, ehhez pedig csatlakozott a SPAR is - azzal a csavarral, hogy ők nem minden boltjukra hirdették meg a teljes zárat, de a legtöbb bolt ma biztosan nem fog kinyitni.

De nem csak az élelmiszerüzletek döntöttek a teljes szentestei zár mellett: kevéssel később - többek között - a Libri, a Rossmann, az OBI, az XXXLutz és a Mountex is közölte, hogy egyik boltjukat sem nyitják ki december 24-én. Az alábbiakban közöljük a teljes listát, hogy pontosan mely boltokra nem számíthatunk ma.

Ezek az élelmiszerboltok biztosan zárva maradnak ma, vagyis december 24-én:

Ezek a nem élelmiszerboltok, illetve éttermek is zárva maradnak szenteste napján:

Nem mindenki állt be a sorba

A mai boltbezárási hullámhoz nem csatlakozott ugyanakkor az Aldi - itt az üzletek ma délig nyitva tartanak - a CBA és Príma üzletek sem. Ugyanígy nem tudni boltzárról a Coop és Reál boltláncnál sem. Az Auchan és a Tesco szintén közölték, hogy a mai napon nyitva tartanak az üzleteik. A SPAR esetében biztosan nyitva lesznek délig az INTERSPAR hipermarketek, valamint egyes bevásárlóközpontokban a City SPAR és SPAR üzletek is. A franchise üzletek - SPAR partner, SPAR market -, valamint a töltőállomásokon található egységek - OMV-SPAR express, Orlen-DESPAR - maguk döntenek a nyitvatartásról, mivel azok működtetése ebben a tekintetben független a SPAR Magyarországtól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Általánosságban elmondható, hogy a kisebb boltok nyitvatartásáról érdemes még indulás előtt a boltláncok internetes honpaljain tájékozódni. a térképes keresőn megnézhetjük, melyik bolt esik hozzánk a legközelebb,

így gyorsan kiderülhet az is, hogy a kiszemelt üzletben vajon be tudjuk-e szerezni a kívánt termékeket a legutolsó pillanatban.

Címkék:
vásárlás, lidl, penny, spar, összefoglaló, zárva tartás, december, boltzár, boltok, zárvatartás, üzletek, szenteste, karácsonyi nyitvatartás, karácsonyi boltzár,