Ennyit a kötelező akciókról: kenterbe verik a szlovák Lidl árai a magyarországiakat

Pénzcentrum2023. november 24. 18:27

Csaknem másfélszer annyi a 1,5%-os tej itthon, mint egy rövid utazással megközelíthető párkányi boltban.

Már nem először futunk bele abba, hogy egyes külföldi áruházláncokban az itthoniaknál jóval kedvezőbb árakat találunk, még annak ellenére is, hogy hatánkban hónapok óta kötelező akciók vannak bizonyos termékekre. Most azonban kimondottan mellbevágó pédlákkal találkoztunk - és ugyanarról a diszkontlándról van szó, csak épp az ország nem ugyanaz.

Egy TikTokra-feltöltött videó készítője mutatta meg, hogy ha átmegyünk Szlovákiába - mely Budapestről egyébként egy alig másfél órás vonatútba kerül! - máris több száz forintos különbségeket találhatunk az árakban. A videót itt most mi is megmutatjuk:

Amint láthatjuk, a darált sertéshús kilója (ami itthon éppen beletartozott a kötelező akciós termékkörbe) Esztergomban 1949 forintba kerül, míg ugyanez a Mária Valéria-híd másik oldalán, Párkányban 1830 forintba kerül. A tej literje itthon 329, míg a párkányi üzletben 200 forint - vagyis a magyar ár csaknem a másfélszerese a szlovákiainak.

Ezek után már nincs mit csodálkozni azon, hogy honfotársaink egyre nagyobb számban ugranak át bevásárolni - s a hírek szerint már régen nem csak az északi, hanem a nyugati határ is vonzó célpont, mert sok termék Ausztriában is jobb áron kapható, mint itthon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
vásárlás, kötelező, lidl, szlovák, szlovákia, külföldi, tiktok,