Újabb hadüzenetet kapott a Tesco, Spar, Aldi: ez a magyar lánc kellene, hogy leverje mindet

Pénzcentrum2023. május 5. 15:30

A kormány nem tett le arról, hogy az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor átalakítását végrehajtsa - mondta el Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. A kabinet reményei szerint a CBA, Coop, Reálból kinevelhető vagy kinőhet egy hazai bajnok. A miniszter beszélt arról is, hogy nagy eséllyel az idei évben elkerülhető a recesszió.

A szokásosnál korábban jelentkezik ma a Portfolio Checklist - a pénteki adásban nagyinterjút közöltek Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel. Az interjú kivételesen videón is megtekinthető a Portfolio YouTube-csatornáján vagy itt, a cikkbe illesztve:

Nagy Márton a műsorban elmondta: a kormány nem tett le arról, hogy az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor átalakítását végrehajtsa. Ez természetesen nem 100 százalékos magyar tulajdont jelent, hiszen a bankrendszernél sem ez jelenik meg. A kabinet reményei szerint a "CBA, Coop, Reálból kinevelhető vagy kinőhet egy hazai bajnok". Hozzátette, jön az online árfigyelő rendszer, amitől rettegnek az élelmiszer-kiskereskedők, ez ugyanis nagyon erős versenyt fog generálni, leszoríthatja a marzsokat.

Lázár János még 2020 decemberében üzent nyíltan hadat a kiskereskedelmi multiknak a Portfolio Csoport által szervezett Agrárszektor Konferencia 2020 online rendezvényen. Ebben offenzívnek kell lenni, mert kell, hogy legyen magyar nemzeti kiskereskedelem, mondta akkor Lázár János. Ahogy a kormánybiztos fogalmazott, "ezt a piacot uralnunk kell, a saját érdekünkben."

A műsorban szó esik arról is, hogy az első negyedéves GDP és talán a második negyedéves GDP is mínuszos lesz, tehát visszaesést fog mutatni, azonban a harmadik és a negyedik negyedévben nagyon erős visszapattanás lehet és a kormány igazából azt célozza, hogy az idei évben, tehát 2023 egészét tekintve kerüljük el a recessziót, és erre minden esély megvan.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szó esik arról is, hogy a költségvetést két nagyon jelentős kockázat feszíti: az egyik az energiaár, de itt a feszültség csökken, hiszen nagyon messze van már a tavaly augusztus-szeptemberi csúcs. Van ugyanakkor egy másik csapda vagy kockázat, ez pedig a magas kamat, ami 2023-2024-ben élesedik.

Címkék:
vásárlás, Tesco, CBA, aldi, lidl, spar, interspar, coop, portfolio, real, nagy márton, élelmiszer kereskedelem,