Filléres ételek a piacról: itt a nagy tavaszi zöldség naptár receptekkel

Pénzcentrum2023. március 17. 08:15

Végre megérkezett a tavasz, amivel együtt a gyümölcs-zöldség szezon is végre hivatalosan kezdetét veszi: a piacokon és a boltok polcain szebbnél szebb tavaszi zöldségek jelennek meg. Ezeket pedig semmiképpen sem szabad kihagyni, hiszen a szezonális zöldségek-gyümölcsök mindig olcsóbbak és finomabbak. A HelloVidék most összeszedte, hogy mit érdemes tudni tavaszi kedvenceinkről és mit tudunk belőlük készíteni.

Márciusban már kaphatóak a tavasz zöld szupernövényei, amik tele vannak az immunrendszerünknek szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. A márciusi szazonális alapanyagok közé tartozik az újhagyma, a medvehagyma, a cikória, rukkola és a madársaláta is, de a bébi spenótot és a sóskát, a snidlinget és a különböző retekféléket is idesorolhatjuk.

Ha pedig a szezonális termékekre alapozzuk a táplálkozásunkat, sokkal gazdaságosabban és egészségesebben étkezhetünk. Gondoljunk csak arra, hogy mennyivel finomabb valami, amit nem egy üvegházban termesztettek, hanem kint. Ráadásul a gyümölcs és zöldség mindig akkor a legolcsóbb, ha bőségesen van belőle kínálat.

A friss hozzávalókból álló recepteket itt találod.

Címkék:
zöldség, gyümölcs, tavasz, filléres, gyümölcsös, termékek, zöldséges, zöldségek, szezonális,