Megszólalt a SPAR-vezér: a magyar középosztály már kétszer meggondolja, mit vásároljon

Pénzcentrum2023. február 1. 13:44

10-15 százalékosra szelídülhet az élelmiszerek inflációja az év végére a Spar Magyarország ügyvezetője szerint. Heiszler Gabriella arról beszélt, már most érzékelni lehet egyes termékeknél, hogy csökkennek a beszállítói árak.

Már érzékelni lehet egyes élelmiszereknél, így a liszt vagy a napraforgóolaj esetében is a beszállítói árak mérséklődését - mondta a 24.hu-nak Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezetője. Mint kifejtette, szerinte év végére 10-15 százalékosra szelídülhet az élelmiszerek inflációja. Mint elmondta, a magyar középosztály már kétszer meggondolja, hogy mit vásároljon, kell-e a drágább, márkásabb termék.

A Spar hazai ügyvezetője tavaly nyáron lapunknak adott interjújában arról beszélt, hogy "hét szűk esztendőre" készülnek, ám remélik, hogy véegül csak egy vagy kettő lesz belőle. Az árstop kapcsán pedig arról beszélt: a februári bevezetés és május elseje között 1,1 milliárd volt a veszteségük miatta.

A legnagyobb veszteséget a csirkemell esetében mérjük, és amiből a legnagyobb mennyiség fogy, az a kristálycukor. Ez nem véletlen, hiszen a liszt meg az étolaj nem úgy tartós élelmiszer, mint a cukor, az ugyanis 50 év múlva is cukor, így fel lehet halmozni

- magyarázta akkor Heiszler Gabriella.

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, árak, drágulás, infláció, spar, liszt, spar magyarország, élelmiszerek,