Már nemcsak tankolni, vásárolni is átjárnak a magyarok Romániába: tényleg jobban megéri?

Pénzcentrum2023. január 12. 19:22

Egyre több magyar dolgozik Romániában, és vásárolni, tankolni is mind gyakrabban mennek át a határon - hangzott el az RTL műsorában. A romániai Bihar megye munkaügyi hivatalának vezetője, Békési Csaba szerint náluk a munkanélküliség alacsonyabb, mint Kelet-Magyarországon, és nem gond a beilleszkedés sem. Hétvégente aztán főként bevásárolni érkeznek a magyarok.

Nagyon gyakran jönnek, panaszkodnak a cukorválságról, és hogy már lisztet sem tudnak venni, és megveszik tőlünk azt a lisztet, amit Magyarországról importáltunk – mesélte a Pro tévé stábjénak egy eladónő. Miután az üzemanyag is olcsóbb Romániában, a magyarok a kocsijukat is a határ román oldalán tankolják meg.

A járművekhez való kormányokat összeszerelő nagyváradi gyárban is hétről-hétre egyre több magyarországi magyar dolgozik - hangzott el a műsorban. A gyár vezetője szerint a közelség és a jobb fizetés mellett a nagyon jó munkakörülmények miatt is járnak át hozzájuk dolgozni a magyarok:

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
vásárlás, benzin, magyarország, munka, tankolás, románia, bevásárlás, magyar, magyarok, rtl,