Francia csúcspezsgőt akciózott le a Lidl: Ausztriában még így is jóval olcsóbb, mint nálunk

Pénzcentrum2022. december 27. 15:41

7499 forintba kerül most akciósan a Lidlben a Comte de Bismand Champagne csúcskategóriás francia pezsgő. A Központi Statisztikai Hivatal utolsó elérhető adatai szerint 20 százalékkal nőtt a Tankpezsgő (édes fehér, 0,75 l) ára palackonként tavaly óta, így aki most vásárolna italt szilveszterre, az 2022-ben lényegesen magasabb árakra számíthat, mint a korábbi években megszokottak. Ezért érdemes keresni az akciókat.

Egy olvasónk vette észre, hogy a Lidlben akciósan lehet kapni a díjnyertes francia Comte de Bismand Champagne pezsgőt, így is 7499 forintba kerül palackonként. Ugyanez a pezsgő az osztrák Lidlben akciósan 9,99 euró, mely mai árfolyamon nagyjából 4000 forint.

Nem ez az egyetlen termék, amely külföldön olcsóbb, mint Magyarországon a diszkontokban. A határ mellett élőknek akár meg is érheti a kinti boltokban vásárolni. Gyakran az euró magas árszinten történő átváltása mellett is olcsóbb lehet a bevásárlás:

A legfrissebb KSH adatok azt mutatják, hogy idén novemberben egy kiló sertés virsli átlagára 3 040 forint, egy kiló sajtos aprópogácsa kilója 3 080 forintba, míg egy 0,75 literes édes pezsgő átlagára 1 340 forint volt. A sajtos aprópogácsa így átlagosan 44,6, a sertés virsli 43,4, míg az édes pezsgő 19,6 százalékkal lett drágább. Vajon az évtizedek óta nem látott, brutális infláció idejében milyen szilveszteri akciókkal készülnek a magyarországi boltok? Mennyire áraztak le vajon most a szilveszter legnagyobb kedvencét a különböző virsliket, illetve a hozzá, sokak számára elengedhetetlen mustárokat? Ezt szedtük össze ebben a cikkben.

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk, hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum nagy Boldogságtesztjét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Egy hűséges olvasónk

Címkék:
vásárlás, akció, bolt, euró, lidl, ausztria, magyarország, szilveszter, kedvezmény, pezsgő,