Váratlan lépésre szánta el magát a Lidl: ez jár mostantól a dolgozóknak

Pénzcentrum2022. szeptember 1. 20:06

A Lidlnél havi bruttó 36 ezer forint többletet kap minden Lidl-munkavállaló a Lidl kártyájára augusztustól az idei gazdasági év végéig. A vállalat gazdasági éve februárig tart, ezért összesen nyolc alkalommal részesülnek a kompenzációból az ott dolgozók. A prémium így összesen 288 ezer forintot jelent munkavállalónként.

A Lidl a többleten túl üzemanyag-kompenzációt is ad a saját használatú személygépjárművel munkába járó dolgozóinak. Az eddigi 15 forint/kilométeres költségelszámolást szeptember 1-jétől 40 forint/kilométerre emelik, illetve a kiküldetésben levő dolgozók költségelszámolása is 40 forint/kilométerre emelkedik.

Az elmúlt években a Lidlnél nem volt példa arra, hogy év közben ilyen mértékű premizációt hajtanak végre, idén azonban egyre több vállalat dönt így a magas infláció miatt. Korábban Lidl-s prémium juttatások a két nagy egyházi ünnep köré csoportosulnak: húsvétkor és karácsonykor szokták honorálni dolgozóik kitartását az ünnepi forgalomban.

A Portfolio-nak nyilatkozó forrás ugyanakkor rámutatott arra, hogy bár a Lidl kompenzációja a jelenleg érvényben levő ársapkák mellett gálánsnak mondható, vélhetően több ingázó munkavállaló esetében is kevésnek bizonyulhat ez az összeg a megtartásukhoz. A dolgozók által kézhez kapott levélben kiemelik az energiamegtakarítás fontosságát is: a helységekben égve hagyott villanytól kezdve, a termosztát használatáig a takarékosságra szólítják fel a munkavállalóikat. Érdemes felidézni, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség nemrégiben kiadott egy hasonló témájú javaslatcsomagot, ami a kiskereskedelmi egységek számára lehet nagy segítség az energiahatékonyság növelésében.

Címkék:
lidl, támogatás, munkavállaló, dolgozók, fizetésemelés, emelés, bértámogatás,