Kiárusítják a nemzet aranyát: máris félpénzért adja a mézédes, nyári csemegét az Aldi, Lidl, Penny?

Pénzcentrum2022. július 12. 13:02

A dinnyeszezon után megérkezett a csemegekukorica-idény is. A magyar strandok sztárja, a főtt kukorica idén könnyen az aszály és az infláció áldozatául eshet - elkerülhetetlen a drágulás a vízpartokon. A diszkontokban viszont most indulnak az akciók: , ugyancsak áldozatul eshetett a zord időjárásnak és az elszabadult inflációnak - a drágulás a büfékben elkerülhetetlen. Viszont hiába kell kifizetni a vízpartokon minimum 500 forintot egy cső mézédes kukoricáért, a boltok már most elkezdték leakciózni, és a piacokon is megjelent a szabadföldi magyar csemege, ami lefelé tornássza az árakat. Mutatjuk, hol vehetjük meg legolcsóbban a nyár egyik kedvencét.

A drasztikus infláció ellenére a boltok nyár közepén is megpróbálják hívogató akciókkal becsábítani a vásárlókat, melyeknek szilárd alapján a magyar zöldségek-gyümölcsök adják. A szezonális magyar áruk, mint a dinnye, vagy csemegekukorica érkezését már előre várják minden évben, idén viszont különösen nagy kiváncsiság övezi azt, vajon milyen áron érkeznek a hiper- és szupermarketekbe a hihetetlen drágulás közepette ezek a termékek. A Pénzcentrum utánajárt, hol mennyiér adják a magyar csemegekukoricát a boltok. Annak is utána jártunk, mennyibe kerül egy cső a piacokon, és hogyan alakultak a kukoricaárak az elmúlt két évben. Vajon már a csemegekukoricát is utolérte a válság?

A Lidlben szerdáig a magyar csemegekukorica darabja 199 forint (-33%), jövő hét hétfőtől szerdáig (18-20.) pedig 179 forint lesz. Akárcsak a Lidlben, az Aldiban 199 forint egy cső csemegekukorica szerdáig. A Tescóban pedig csütörtöktől jövő hét szerdáig 179 forintba kerül egy cső magyar csemege. Hétvégén (16-17.) a Pennyben szintén 179 forint lesz a csemegekukorica darabja. Tavaly július második felében 149 forint egy cső csemegekukorica leggyakoribb ára a szuper- és hipermarketekben.

Azonban a bolti árat az is befolyásolja, hogy mikor jelenik meg a magyar szabadföldi csemegekukorica a boltokban, piacokon. Egyelőre még a primőr és a szabadföldi árut vegyesen árulják, viszont a hetekben már lenyomhatja az árakat a magyar szabadföldi áru. A Piaci Árinformációs Rendszer (PÁIR) adatai szerint a 26-27. héten budapesti fogyasztói piacokon 200-348 forint volt a primőr csemegekukorica leggyakoribb ára/db, vidéken már szabadföldit árultak: szegedi, debreceni fogyasztói piaconokon 120 forintos darabárral is lehetett találkozni.

Ha megnézzük, hogy az elmúlt években hogyan alakultak a piacokon a kukoricaárak, akkor látható: ahogy megjelenik a szabadföldi áru, rögtön lejjebb mennek az árak. A 100 forintos darabárra viszont csak nyár végén lehet számítani. Az is látszik az éves adatokból, hogy 2020-ban, amikor nyáron szintén magas volt az élelmiszerinfláció, nem nagyon akartak csökkenni a kukoricaárak 120-150 forint alá. Idén pedig rekormagasról kezdték a csökkenést az árak a piacokon, így lehet hogy hiába várunk majd a 99 forintos csövekre szeptemberig.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Az viszont valószínű, hogy lesznek akciók a diszkontokban nyár végén, a kukoricával pedig be lehet csábítani a vevőket. Ezért érdemes figyelnie az akciós újságokat annak, aki olcsó magyar csemegekukoricát keres.

Címkék:
vásárlás, bolt, piac, strand, zöldség, magyar termék, kukorica,