Brutális áruhiány tarol a magyar üzletekben: a Lidl már lépett, korlátozzák több alapélelmiszer vásárlását

Pénzcentrum/Portfolio2022. május 10. 09:41

A beszállítók olyan ütemben emelik az árakat, hogy a kisboltosok már olcsóbban tudják beszerezni az árut a diszkontokban és a nagy láncoknál. A Lidl lépett: a lakosság folyamatos élelmiszerellátásának biztosítása érdekében nem ad el három árstopos terméket nagykereskedőknek - írta meg a Portfolio.

Akadozik az egyenletes szállítás egyes termékeknél, amely a kisboltosok egyre növekvő vásárlásaival párosulva polchiányokhoz (hiába csak háztartási mennyiségben szolgálnak ki a boltok mindenkit, mert akkor többször keveset vesz a nagykereskedő), átmeneti áruhiányokhoz vezet egyre több boltban.

Ezért látják egyre többen, hogy egy-egy üzletben nincs olaj vagy éppen csirkemell. A szereplők megtehetnék, hogy – ahogy a benzinkutakon – kettős árazást használnak, de ez nagyon bonyolult lenne – mondta a lapnak nyilatkozó forrás, aki szerint ezért inkább a tiltás felé mozdulnak a nagykereskedők esetében.

Ezen a téren az első fecske a Lidl, ahol most a csirkemell, a cukor és a liszt a három érintett termék. Ha a tervezett ideig fennmarad az árstop, szinte borítékolható, hogy idővel más cégek is követik majd a példáját.

Címkék:
lidl, liszt, cukor, tiltás, áruhiány, csirkemell, lidl áruházak, árstop, ársapka,