Különleges sörrel hódít az Aldi Európában: Magyarországra is megérkezhet?

Pénzcentrum2022. március 30. 14:25

Több országban is különleges sört dobott piacra az Aldi, amelyet a híres Brewdog főzdével közösen alkottak meg. Az Aldipát Winkler Róbert és Reketye Zoltán is letesztelte, és videójukban arra jutottak, hogy itthon is lenne rá igény. Megkérdeztük a magyarországi Alditól, hogy elérhető lesz-e itthon az ital.

Winkler Róbert sörös videóblogján tűnt fel a héten egy Aldipa nevű termék, amelyet a boltlánc a híres Brewdog főzdével közreműködve dobott piacra.

A Berlinben gyártott sört több európai országban is árusítják, mint kiderült. Winkler Róbert és Reketye Zoltán sörguru a kóstolás után azt mondta, hogy az Aldipa egy "kiváló grillezős sör", és ha a hazai üzletekben 450-500 forint körüli áron adnák, akkor sikere lenne.

A sört azonban külföldön ennél drágábban árulják, a brit Aldi webshopjában 1,39 fontot kérnek egy 0,33 literes Aldipáért, ami forintban kb. 600-at jelent. A Brewdog online boltjában pedig fél literes kiszerelésben találtuk meg a sört, egy doboz 1,99 euróba, azaz kb. 730 forintba kerül.

Rossz hír azonban, hogy a magyar sörínyencek nem vásárolhatják meg az exkluzív italt a hazai Aldi üzletekben, max az interneten külföldről. Ugyanis a Pénzcentrum kérdésére az Aldi Magyarország azt válaszolta, hogy nem tervezik itthon piacra dobni a különleges sört.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA 

Címkék:
vásárlás, aldi, sör, youtube, sörfogyasztás, sörfőzde, aldi sör,