Óriási roham várható a boltokban: teletömték a magyarok zsebét, indul a nagy költekezés

Pénzcentrum/InfoRádió2022. február 14. 16:02

Rengeteg magyar kapott pluszpénzt februárban, és a béremelések miatti magasabb fizetések is megérkeztek, így az Országos Kereskedelmi Szövetség kiugró forgalomra számít a boltokban.

Az szja-visszatérítés, a tizenharmadik havi nyugdíj és a béremelések miatt kiugró kiskereskedelmi forgalomra számít februárban az Országos Kereskedelmi Szövetség, írja az Infostart.

A karácsonyi nagy kiköltekezés után év eleje gyenge időszaknak számít a kiskereskedelemben, de most máshogy lesz Vámos György, az OKSZ főtitkára szerint. Februárban sokan kapnak vissza több százezer forintot a visszatérített személyi jövedelemadó formájában, most érkezett, illetve érkezik meg a 13. havi nyugdíj is, a béremelések miatti magasabb fizetés most érkezett, a fegyveres testületek tagjai pedig hathavi fegyverpénzt kaptak, úgyhogy lesz miből költekezni.

Az egyszeri juttatások miatt elsősorban a nagyobb értékű tartós javak: műszaki cikkek, bútorok, ruházati termékek eladása lendülhet fel. De a nyugdíj- és béremelések, a SZÉP-kártyás élelmiszer-vásárlás lehetővé tétele, valamint az árstop az élelmiszer-napicikk kereskedelemben is bővülést hozhat

– tette hozzá Vámos György.

Címkék:
nyugdij, béremelés, nyugdíjemelés, fizetésemelés, fizetések, boltok, 13. havi nyugdíj, szja-visszatérítés, szja-visszatérítés 2022,