Reagált az OKSZ Lázár János hadüzenetére: megszólalt Vámos György

Pénzcentrum2020. december 4. 19:35

Szűkszavúan reagált Vámos György, az OKSZ főtitkára Lázár János élelmiszer-kereskedő multik felé megfogalmazott, nyílt hadüzenetére.

A Portfolio Agrárszektor 2020 konferencián tartott előadásában, és az azt követő panelbeszélgetésben nyíltan protekcionista politikát hirdetett meg Lázár János a magyar élelmiszeripar megmentése és feltámasztása érdekében. A kormánybiztos szavai szerint a kormány a jövőben harcot indít az FMCG-szektorban működő, multinacionális hálózatok ellen. Erről itt írtunk részletesen:

Mivel a nyílt hadüzenet számos olyan ágazati szereplőt (többek között, de nem kizárólag az ALDI, Lidl, Spar, vagy a Tesco) érint, amely az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) kötelékébe tartozik, így reakcióért a szövetséghez fordultunk. Vámos György, az OKSZ főtitkára a Pénzcentrum megkeresésére szűkszavú választ adott:

A politikusok politikai nyilatkozatait tiszteletben tartom, állást csak szabályozási kérdésekben foglalok, ha szükséges.
Címkék:
vásárlás, Tesco, élelmiszer, aldi, lidl, multi, kiskereskedelem, spar, fmcg, élelmiszeripar, portfolio konferencia, agrárszektor, agrárszektor.hu, vámos györgy, multinacionális,