Ezekért a játékokért őrülnek meg a magyar gyerekek idén: egy vagyonba kerülnek

Pénzcentrum2019. december 1. 07:03

Alig egy hónap van hátra karácsonyig, a legtöbb szülő és nagyszülő már egészen biztosan nekiállt legalább fejben összeálltítani a legkisebbeknek szánt ajándékok listáját. A megkérdezettek közel fele 10 ezer forintnál is többet szán játékra, és elnézve az idei év árait, nem is lesz nehéz elkölteni ezt az összeget, vagy akár ennek a tízszeresét.

Előzetes becslése szerint a teljes magyar játékpiaci forgalom elérheti az 50 milliárd forintot, melynek csaknem fele a karácsonyt megelőző másfél hónapban realizálódik. Az adatokat alátámasztja a játékforgalmazó friss kutatása is, amely szerint a szülők csaknem fele (49%) 10 ezer forint feletti, 38 százaléka 5-10 ezer forint közötti értékben fog ajándékot - 95 százalékban játékot - vásárolni gyermekének REGIO Játék kutatása szerint.

A legtöbben kreatív, fejlesztő játékot, társasjátékot, valamint LEGO-t fognak kapni. De vajon melyek a legnagyobb slágerek idén? Három nagy játékboltot kérdeztünk meg, melyek a legnépszerűbb játékok idén, mennyiben kerülnek, és persze arra is kíváncsiak voltunk, melyek a legdrágább játékok. Egészen elképesztő összegek repkednek, melyután felemerül a kérdés, kinek van pénze erre?

Loading...

A szezon legdrágább termékei a LEGO Star Wars játékokból kerülnek ki, hiszen a híres építőjáték mindig aktuális és trendi, de most az új film miatt még extra figyelmet kap. A Star Wars Droid parncsnok nevű készlet 65 990 forintba kerül. Érdekesség azonban, hogy nem csak gyerekeknek veszik a szülők, hanem felnőttek magukat vagy barátokat ajándékoznak meg, így a legok túlmutatnak egy klasszikus gyerekjátékon.

Loading...

A szezon legdrágább játékai szintén a legnépszerűbb kockaáték: LEGO Star Wars Millenium Falcon készlete 7500 elemből áll, ára pedig 233 999 forint. A Harry Potter: Roxfort kastélyáért pedig 136 499 forintot kell fizetnünk. De felfért a listára a Barbie Dreamhouse, ami egy háromemeletes babaház csúszdás medencével! Ára 89 999 forint. A BMV típusú elektromos beülős kisautó 77 999 forintba kerül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Loading...

A Játéksziget karácsonyi ajánlatainak legdrágább játékai Sylvanian Families Ház, ami 27 990 forint, a Hot Wheels kolosszális ütközések pályaszett pedig 47 990 forint.

Címkék:
vásárlás, karacsony, gyerek, játék, ajándék, szülő, régió, lego, költés, szezon, meglepetés,