Megmenekült a legendás magyar kávéfőző: mégsem állnak le a gyártással

Pénzcentrum2019. szeptember 2. 11:00

Nem állnak le a Szarvasi kávéfőző gyártásával, sőt, évi 100 ezret adnának el belőle.

A felszámolás alatt lévő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (Vasipari) célja korábban is a hagyományos kávéfőző gyártásának megújítása volt, azonban a Vasipari lámpa gyártási tevékenységében kialakult nehézségek mellett erre már nem maradt lehetősége és tőkéje a múltban. A Vasipari Zrt. fizetésképtelenségi helyzetében a tevékenység továbbvitele megkérdőjeleződött, azonban külső befektető bevonásával létrejött együttműködői kör már hónapok óta azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagymúltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása és munkahelyet biztosítson az elbocsájtott dolgozók egy részének.

Ennek fényében jött létre a Szarvasi Háztartásigép Kft. azzal a céllal, hogy életben tartsa a Szarvasi márkanevet és megújítsa a kávéfőző gyártást. A Szarvasi Háztartásigép Kft. együttműködve a gyártást végző Deerplast Kft-vel és a Vasipari néhány korábbi alkatrész beszállítójával újraszervezte a gyártási folyamatot - közölte a vállalat.

A Szarvasi Háztartásigép Kft. együttműködő partnerével együtt 58, korábbi Vasipari dolgozónak biztosít munkahelyet.

Takács Zoltán, a Szarvasi Háztartásigép Kft. ügyvezetőjének célja nem csupán a nagymúltú Szarvasi márka életben tartása, de a gyártási folyamat stabilizálása, a termékpaletta megújítása egyaránt. A társaság eltökélt abban, hogy megerősítsék a kávéfőzőgépek piaci pozícióját a magyar piacon, éves szinten nagyságrendileg 100 000 kávéfőző eladásával terveznek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Szarvasi Háztartásigép Kft jelenleg 6 típusú kávéfőzőgépet gyártat és forgalmaz 30 különböző színben. A termékek megvásárolhatók a kereskedelmi hálózatokban, a kávéfőzőgépek ott vannak többek között a Spar, Tesco, Euronics, Auchan, Metro polcain, a legtöbb magyarországi műszaki üzletben, valamint e-kereskedés weboldalain.

A Szarvasi Háztartásigép Kft. szerződött partnereinél ellátja a garanciális szolgáltatást, az új termékekre vonatkozó gyártói garancia esetében pedig a Deerplast Kft. jár el a vásárlók irányában.

Címkék:
vásárlás, gyár, leállás, megmenekülés,