Őrületes leárazások kezdődtek: mutatjuk a legdurvább akciókat

Pénzcentrum2019. július 1. 10:15

Megkezdődött a nyári akcióháború a boltokban: összecsap a strand és a pláza. Nem árt nyitott szemmel nézelődni, ha dögös akcióra utazol. A Pénzcentrum utánajárt, mekkora kedvezményekre lehet számítani.

Sorra dőlnek meg a melegrekordok, a strandrajongók már nyilván beszerezték az újabb nyári holmikat, a kánikulában csak a legszükségesebbekért megy be az üzletbe a vásárló. A boltosnak nem sok választása marad, ha bevételt akar a forró napokon is, gyorsabban kell tolnia az akciókat.

Mindent portékáját persze nem tudja leárazni, de kiválasztja a vásárlót előreláthatóan legjobban csalogató cikkeket, és azoknak húzza lejjebb az árát, majd bízik abban, hogy az ügyes reklám nyomán mást is vásárol a vásárló - olvasható a Blokkk.com közleményében.

Elsősorban a ruházati boltok akcióznak látványosan, de egyéb iparcikkek árusítói is csatlakoznak. A vásárló haszna tízmilliárd forint körüli nagyságrendre becsülhető, hiszen igaz, hogy egy-egy cikk ára lehet 70 százalékkal is kisebb a leárazás előttinél, de sok minden más ára közben nem változik. Az átlagos árszint a ruházati cikkek körében, vagy a nyáron is kelendő akciókkal dúsított iparcikkek körében csak néhány százalékkal csúszik lejjebb a korábbi hónapokénál (a júliusi akciós hónap árszintjét a júniusihoz célszerű mérni, persze manapság akciók az év minden napján vannak.)

Akció akció hátán

Hétvén az összes pláza kirakatában már ott virítottak a százalékos táblák, egyes helyeken még csak óvatosan 30 százalékot ígérnek, de lehet már 50 százaléklos molinókkal is találkozni. 

Címkék:
vásárlás, akció, bolt, olcsó, pláza, nyár, leárazás, ruha, műszaki cikk, blokkk.com, július,